Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Στο 20,6% η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και «όχι» στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Προβάδισμα με 20,6% έχει η Νέα Δημοκρατία από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία GPO για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, το διάστημα 9 – 11 Ιανουαρίου 2024, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, τα οποία ερωτήθηκαν και για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO, στην πρόθεση ψήφου η εικόνα που διαμορφώνεται είναι η εξής: ΝΔ 32,9%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 12,3%, ΣΥΡΙΖΑ: 10,1%, ΚΚΕ 8,3%, Σπαρτιάτες 1,9%, Ελληνική Λύση 6%, Νίκη 2,7%, Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, ΜέΡΑ25 2,1%, Νέα Αριστερά 1,9%, Άλλο 2,7%, Λευκό, άκυρο 1,2%, Δεν θα ψηφίσω 2,1%, Αναποφάσιστοι 13,1%.

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι το 38,8% εκτιμά ότι υπάρχει χώρος δεξιά της Νέας Δημοκρατίας για νέο κόμμα, ενώ το 13,9% δηλώνει ότι θα το ψήφιζε. Επίσης, το 5,6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Όσον αφορά στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών η ελληνική κοινωνία εμφανίζεται διχασμένη, µε το 48,1% να τάσσεται υπέρ και το 49,8% κατά.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι υπέρ τοποθετούνται στη µμεγάλη τους πλειοψηφία οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ αρνητικά, σε ποσοστό 58,1%, οι ψηφοφόροι της Ν.∆., οι οποίοι είναι ακόμα πιο αρνητικοί, σε ποσοστό 78,9%, απέναντι στην υιοθεσία.

Στο σύνολο του δείγματος, το 68,9% τάσσεται κατά του δικαιώματος υιοθεσίας, έναντι 29,6% που καταγράφεται θετικό.

Τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Σε σχετική ερώτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το 56,2% απαντά ότι η ίδρυση τους θα αναβαθμίσει συνολικά το επίπεδο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το 40,7% διαφωνεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δαβάκης: Τουρκική φρεγάτα δεν παρενόχλησε ολλανδικό πλοίο κοντά στην Κάσο αλλά σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πολύ νοτιότερα του νησιού, με την Άγκυρα να αξιώνει άδεια βάσει του «ανυπόστατου μνημονίου» με τη Λιβύη
Φρεγάτα
Μαρινάκης για νέα μέτρα στήριξης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού διορθώνει τα λάθη της, γυρίζει στην κοινωνία όσα στερήθηκε»
Με ανάρτησή του στο TikTok, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξειδίκευσε το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης
5
Μετά τον Κεδίκογλου και ο Παναγιωτόπουλος «κουνάει μαντίλι» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαι με τον Τσίπρα, είτε έτσι είτε αλλιώς»
Ο βουλευτής Αχαΐας δηλώνει ανοιχτά ότι θα ταχθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, βλέποντας στο πρόσωπό του τον καταλύτη για την αναδιάταξη του λεγόμενου προοδευτικού χώρου
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος 6