Πολιτική

Δημοσκόπηση: Διαφορά «μαμούθ» της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και… δαγκωτό Μητσοτάκης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

24 ποσοστιαίες μονάδες… μπροστά στην πρόθεση ψήφου είναι η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το βαρόμετρο της Opinion Poll στην Α’ Αθηνών. Στην δημοσκόπηση, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών εγκρίνουν τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το 41,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΝΔ εάν διεξάγονταν εκλογές την προσεχή Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 17,5%, το ΚΙΝΑΛ 3,4%, το ΚΚΕ 4,2%, η Ελληνική Λύση 1,6%, η ΜέΡΑ 25 καταγράφει 1,5%, 2,2% το κόμμα Κασιδιάρη, «θα απείχα» απαντά το 4,4%, λευκό απαντά το 1,8%, άκυρο σημειώνει το 0,7%, η απάντηση του 12,9% είναι ότι δεν έχει αποφασίσει, ενώ το 6,1% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ και το 2,2% δηλώνει άλλο κόμμα, ενώ κρίνουν στην δημοσκόπηση αποτελεσματικότερη και την πρότασή του για την έξοδο από την κρίση.

Η δημοσκόπηση “βγάζει” δημοσκόπηση… δαγκωτό

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη συνολική στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού το 76% των ερωτώμενων συνολικά απαντά πολύ (39%) ή αρκετά (37%) ικανοποιημένοι, ενώ το 23% συνολικά λίγο (14%) και το καθόλου (9%). 1% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση πόσο αισιόδοξοι είναι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και στο επόμενο διάστημα το 58% των ερωτώμενων συνολικά απαντά πολύ (40%) ή αρκετά (18%), ενώ το 39% συνολικά λίγο (26%) ή καθόλου (13%). 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Φάκελος οικονομία

Σε ό,τι αφορά το πόσο εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της οικονομίας, το 46% απαντά πολύ (25%) και αρκετά (21%), ενώ το 52% συνολικά λίγο (29%) ή καθόλου (23%). 2% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Click4more: «Κατέστρωσαν»… στρατηγική Μητσοτάκης και Αναστασιάδης ενόψει… Μισέλ και Μπορέλ

Στην ερώτηση ποια από τις προτάσεις εξόδου από την οικονομική κρίση κρίνουν πιο ρεαλιστική και αποτελεσματική το 42% των ερωτώμενων απαντά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το 10,8% του Αλέξη Τσίπρα. Καμία από τις δύο απαντά το 27,3%. 19,9% των ερωτώμενων δηλώνουν δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 55% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 21% προς τη λάθος, το 19% ούτε προς τη σωστή ούτε προς τη λάθος. Το 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 55% των ερωτωμένων θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 14,8% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 27,8% κανέναν από τους δυο. 2,3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Η αντιπολίτευση ζητεί πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας – «Οι ευθύνες δεν θα θαφτούν στις στάχτες»
Συλλυπητήρια για τους δύο νεκρούς και αιχμές κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα - Στο επίκεντρο οι συνθήκες του δυστυχήματος, η ασφάλεια των πληρωμάτων και ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα 6
O Mητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας μετά τη σύγκρουση των ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Χάσαμε δύο μαχητές της πρώτης γραμμής»
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα και το δυστύχημα με τα δύο εναέρια μέσα, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα συντονιστή και του Δανού χειριστή
Μητσοτάκης, Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας 47