Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Ξεφεύγει η ΝΔ με προβάδισμα 17,5 μονάδων – Αγωνιούν οι πολίτες για κορονοϊό και οικονομία

Δημοσκόπηση: Ξεφεύγει η ΝΔ με προβάδισμα 17,5 μονάδων – Αγωνιούν οι πολίτες για κορονοϊό και οικονομία

Διατηρεί η Νέα Δημοκρατία το μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για το MEGA. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 37,5% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 20%, το
Κίνημα Αλλαγής με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 2,7%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,2%, με την αδιευκρίνιστη ψήφος (Δεν ξέρω, δεν απαντώ και Αναποφάσιστοι) να συγκεντρώνει το 8,6%. 

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες στο ερώτημα αν η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με το 46% να συμφωνεί και το 41% να πιστεύει πως κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση.

Στον τομέα της Υγείας και της Οικονομίας εστιάζεται ο προβληματισμός της πλειοψηφίας των πολιτών. Ειδικότερα, το 33% πιστεύει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας είναι η ιατρική περίθαλψη, εν μέσω και της πανδημίας του κορονοϊού, και ακολουθεί το 28% που θεωρεί την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα. 

Το 52% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά το έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με το 38% που έχει αρνητική εντύπωση. Όσον αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 58%… εγκρίνει τον τρόπο διακυβέρνησης του, ενώ το 34% έχει αρνητική εντύπωση για τον τρόπο που ασκεί τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα. 

Σε ερώτηση για την αξιωματική αντιπολίτευση, το 74% παραδέχεται ότι έχει αρνητική εντύπωση, όπως και για τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο το ποσοστό αγγίζει το 68%. 

Απαισιόδοξοι είναι οι πολίτες, όσον αφορά στο πώς θα εξελιχθούν οι οικονομικές συνθήκες τους επόμενους μήνες, με το 67% να πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει.

“Φάκελος” κορονοϊός

Ένα από τα θέματα που πρωταγωνιστεί καθημερινά στην επικαιρότητα, δεν είναι άλλο από τον κορονοϊό και την εξάπλωση του στη χώρα μας. Σε σχετικές ερωτήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί τόσο με τη χρήση της μάσκας, όσο και στο να κάνουν το εμβόλιο – ωστόσο εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί. Για το… λεπτό ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, το 70% διαφνεί με την πεποίθηση ότι δεν κολλάει ο κορονοϊός

Τέλος, όσον αφορά στις δημοτικότητες των πολιτκών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πρώτος με 61% και την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Φώφη Γεννηματά με 38% και ο Αλέξςη Τσίπρας με 35%. 

Δείτε όλη την δημοσκόπηση κάνοντας κλικ εδώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις