Πολιτική

Δημοσκόπηση: Κυριαρχία Μητσοτάκη – 16,5% μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Δέκα εβδομάδες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, και η ΝΔ ανοίγει κι άλλο την "ψαλίδα" από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, όπως καταγράφηκε στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για "Το Βήμα", βρίσκεται στο 39,5%. Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και με μεγάλη διαφορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δείτε πώς αξιολογούν οι πολίτες της πρώτες 75 ημέρες της κυβέρνησης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα δημοσκόπηση μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, δείχνει και αυτή τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

[read4more]

Το ποσοστό της στην πρόθεση ψήφου, όπως το κατέγραψε η έρευνα της Metron Analysis για “Το Βήμα”, βρίσκεται στο 39,5%, αυξημένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που είχε στην προεκλογική περίοδο (33,5%).

Την ίδια ώρα, η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ (23%) διαμορφώνεται στις 16,5 μονάδες και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να χάνει μία μονάδα από το ποσοστό που είχε στην πρόθεση ψήφου τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η ΝΔ καταγράφει σαφές προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,5% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,8% και η Ελληνική Λύση με 3,3%.

Στο 7,4% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, την ώρα που η Χρυσή Αυγή φαίνεται να εξαϋλώνεται και το ποσοστό της να περιορίζεται στο 1,5%.

Δημοσκόπηση: Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πολιτικός αρχηγός που είναι πιο δημοφιλής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει το 69% των θετικών απόψεων. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35%, η Φώφη Γεννηματά με 34%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 33% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48%, έναντι μόλις 19% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσκόπηση: Θετική αξιολόγηση για την πορεία της κυβέρνησης

Η πορεία που έχει χαράξει έως τώρα η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους πολίτες σε ποσοστό 63%. Ακόμα πιο ψηλά βρίσκεται ο πρωθυπουργός καθώς επτά στους δέκα πολίτες (71%) εκτιμούν ότι ασκεί τα καθήκοντά του με τρόπο που θέτει την Ελλάδα σε σωστή τροχιά.

Αυτή είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια που η πλειονότητα των πολιτών (56%) εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και μόλις το 30% πιστεύει το αντίθετο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης 15
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
14
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
8
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9