Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία, σταθερά δεύτερος ο Τσίπρας – «Μάχη» Καρυστιανού και ΠΑΣΟΚ για την 3η θέση

Την μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν τα νέα δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ που από δεύτερο κόμμα, βρίσκεται πλέον 4ο μετά την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα δημοσκόπηση καταγράφει σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό που τείνουν να παγιώνονται, μετά την ίδρυση της ΕΛΑΣ από τον Αλέξη Τσίπρα, με τη Νέα Δημοκρατία παρόλα αυτά να παραμένει στην πρώτη θέση ανεπηρέαστη, κάτι που δεν συμβαίνει και με το ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να έχει την 4η θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα, καθώς στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον η νεοσύστατη ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, η οποία καταγράφει 15,7%, με την μεγάλη μάχη να δίνεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την μεγαλύτερη αγωνία να υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη για την τρίτη θέση. Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανού εμφανίζεται στο 10,9%, περνώντας μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ακολουθεί με 10,3%.

 

Για το ΠΑΣΟΚ, τα στοιχεία της δημοσκόπησης θεωρούνται ανησυχητικά, καθώς το κόμμα εμφανίζει απώλειες 3,2 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, το γκάλοπ δείχνει ότι τα περισσότερα από τα παραδοσιακά κόμματα καταγράφουν πτώση στα ποσοστά τους, γεγονός που αποδίδεται στις νέες πολιτικές κινήσεις και στην αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών από ένα μέρος των ψηφοφόρων.

Το βασικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης είναι ότι, παρότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί με άνεση την πρωτιά, το πολιτικό σκηνικό πίσω της αλλάζει σημαντικά, με νέους πολιτικούς σχηματισμούς να κερδίζουν έδαφος και να αναδιαμορφώνουν τις ισορροπίες στον χώρο της αντιπολίτευσης, ιδίως στον χώρο της Αριστεράς, μετά την ίδρυση της ΕΛΑΣ, ενώ το βράδυ του Σαββάτου 06.06.2026, ο ΣΥΡΙΖΑ «πέρασε» την πρόταση του Σωκρατη Φάμελλου για συμπόρευση με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου για τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Το Υπουργείο παραχωρεί στους Δήμους τις εκτάσεις στις οποίες λειτουργούν και χρηματοδοτεί τη λειτουργία και την αναβάθμισή τους, ώστε να δίνουν στις οικογένειες πρακτική απάντηση σε μια πραγματική ανάγκη
Δόμνα Μιχαηλίδου
Τρεις κι ο κούκος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Εξέλεξαν γραμματέα τον Γιάννη Αμανατίδη - Αύριο η επιστροφή Πολάκη - Το Σάββατο βγάζουν νέο πρόεδρο
Πληροφορίες θέλουν οι επόμενοι βουλευτές που θα ανεξαρτητοποιηθούν είναι ο Κωνσταντίνος Μπάρκας και η Καλλιόπη Βέττα - Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει με 17
ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ 33