Πολιτική

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα για τη ΝΔ – Ανατροπή για την Κεντροαριστερά

Με 6,1 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η ΚΑΠΑ Research για την εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής”, το διάστημα μεταξύ 7-11 Σεπτεμβρίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν, όταν στη μέτρηση περιλαμβάνεται και το ερώτημα για τη δημιουργία του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο νέος φορέας λαμβάνει διψήφιο ποσοστό (10,4%) και είναι καθαρά τρίτο κόμμα.

Στην πρόθεση ψήφου, με τα υφιστάμενα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 16,6% (προηγούμενη 16,2%), η Νέα Δημοκρατία 22,7% (23,2%), η Χρυσή Αυγή 6,5% (6,6%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% (6,4%) , το ΚΚΕ 6% (6,1%). Τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,6%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 57% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%.

Όταν στην δημοσκόπηση συμπεριλαμβάνεται το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, λαμβάνει 10,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, η Νέα Δημοκρατία 22%, η Χρυσή Αυγή 6,6%, το ΚΚΕ 6%, τα άλλα κόμματα είναι κάτω από το 3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,5%.

Στην ερώτηση τις τις προοπτικές του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, το 36,5% απαντά ότι «έχει μέλλον» ενώ το 57,5% δηλώνει ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του αυτός ο χώρος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31%, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύει το ίδιο το 23,5%. Το 42% απαντά κανένας εκ των δύο.

Για την πορεία της χώρας οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 73,5% ότι πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, για την οικονομία το 47% πιστεύει ότι η κατάστασή της θα χειροτερεύσει, ενώ το 28% ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης.

Στην ερώτηση για τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη το 56,5% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει σε αυτήν, το 20,5% ότι πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν και το ευρώ, ενώ το 19,5% ότι πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ αλλά να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2017/09/dimoskopisi.pdf”]

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 42
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 130
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 7
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 101