Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Το 90% υπέρ της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Δημοσκόπηση: Το 90% υπέρ της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Στο 18% η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιδοκιμάζει τις κινήσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

Η δημοσκόπηση που έκανε η Opinion Poll και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο ΘΕΜΑ» δείχνει πως 90% των πολιτών πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αντέδρασαν σωστά απέναντι στον εκβιασμό Ερντογάν.

Click4more Έβρος: Νέα βίντεο με Τούρκους να ρίχνουν χημικά και δακρυγόνα! Το καμουφλάζ και οι κινήσεις τους

Το 81% συμφωνεί με την σκλήρυνση της γραμμής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό, ενώ το 62% των πολιτών δηλώνει ότι αποδοκιμάζει τη στάση που κράτησε στα γεγονότα στον Έβρο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, το 38,8% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψήφιζε τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 20,8% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, 4,5% που επιλέγει το ΚΙΝΑΛ, 5% που δηλώνει προτίμηση στο ΚΚΕ, 4,5% που προτιμά την Ελληνική Λύση και 2,7% που θα ψήφιζε ΜέΡΑ25.

Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας Interview, για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, 9 στους 10 ερωτηθέντες απαντούν «ναι» στο κλείσιμο των συνόρων αλλά και στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία κλειστών δομών. Η έρευνα αυτή έγινε το διάστημα 3 έως 5 Μαρτίου, αφού δηλαδή η Τουρκία «άνοιξε» τα σύνορά της παρασύροντας μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις