Πολιτική

Διόρθωση φύλου: Καταψηφίζουν το άρθρο για τους ανήλικους οι ΑΝΕΛ

Την καταψήφιση του άρθρου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στα 15 έτη από τους βουλευτές του κόμματός του, ανακοίνωσε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατά τη συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν το άρθρο για τη διόρθωση φύλου σε ανήλικους, ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Παράλληλα, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου επεσήμανε ότι «οι βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν κατακτήσει τη ψήφο κατά συνείδηση». Παράλληλα υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία διχογνωμία στο κόμμα και χαρακτήρισε κωμικά όσα υποστηρίζονται περί δεδηλωμένης.

«Μόνο με πρόταση μομφής χάνεται η δεδηλωμένη – Καμία ρήξη στην κυβέρνηση»

«Εμείς στους ΑΝΕΛ έχουμε κατακτήσει την ψήφο κατά συνείδηση. Υπάρχουν πράγματι στο κόμμα συνάδελφοι που έχουν διαφορετική άποψη. Δεν τη συμμερίζομαι όμως. Το ξεκαθαρίζω: μιλώ ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι ως εκπρόσωπος ομάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Μόνο με πρόταση μομφής χάνεται η δεδηλωμένη συνάδελφοι. Να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι ρήξη στην κυβέρνηση δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει».

«Το νομοσχέδιο βάζει ασφαλιστικές δικλείδες για τους ανήλικους, με τη γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου και με τη συγκατάθεση των γονέων. Όμως εμείς θέλουμε να διανύει το 18ο έτος της ηλικίας του, να είναι 17 και μία μέρα» σημείωσε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ.

«Οι χειρουργικές επεμβάσεις, πρακτικές που έχουν καταδικαστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον ΟΗΕ και που όλοι συνηγορούν ότι πρόκειται για μεσαιωνική αντιμετώπιση ο ακρωτηριασμός, δεν θα πρέπει να αποτελούν προϋπόθεση για αλλαγή ταυτότητας φύλου» τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

«Δεν συμμερίζομαι τις αντιδράσεις της Εκκλησίας για την διόρθωση φύλου»

Παράλληλα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατέθεσε την ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, που υποστηρίζει ότι η ταυτότητα φύλου είναι θέμα κοινωνικό και δικαιωμάτων των πολιτών.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Εκκλησίας κατά του νομοσχεδίου, ο κ. Παπαχριστόπουλος αντέτεινε, ότι τις ακούει, τις σέβεται, αλλά δεν τις συμμερίζεται.

«Το νομοσχέδιο αφορά μια πολύ-πολύ μικρή μειονότητα. Αλλά μια οργανωμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία, δοκιμάζεται με τους λίγους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Με «τα γαλάζια σου γράμματα» της Γαλάνη η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση
«Ακρίβεια στα καύσιμα; Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν. Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια. Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν για τον ΦΠΑ τώρα. Πόσες επιστολές θα στείλετε πια για αυτά που πρέπει εσείς να λύσετε;»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Στην Αθήνα την Τρίτη ο Μάρκο Ρούμπιο: F-35, Τουρκία, συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και ενέργεια στο τραπέζι
Η Ουάσιγκτον δίνει τεράστια σημασία στον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, καθώς μέσω αυτής μεταφέρεται αμερικανικό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη
O Μάρκο Ρούμπιο
Κωνσταντοπούλου: Να μας πει ο Φλωρίδης ποιος είναι τώρα «για τα μπάζα» – Είναι ψέματα ότι δε θα συνεργαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Είναι ψέματα η απόφασή τους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Διότι ήδη συνεργάζονται» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
9
Η ανάρτηση Τσίπρα από το Άγιο Όρος και το «καρφί» του Πολάκη για τον συνοδό του: «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έγραψε για το «ταξίδι» στην ιστορία και την πνευματικότητα της Αθωνικής Πολιτείας - Το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το παρελθόν της σφοδρής αντιπαράθεσης
Τσίπρας στο Άγιο Όρος και Παύλος Πολάκης 38
ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν για ακόμη έναν μήνα οι Patriot στη Σαουδική Αραβία – «Πράσινο φως» σε 8 εξοπλιστικά προγράμματα
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Ουκρανία και την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Μέγαρο Μαξίμου 89