Πολιτική

Διόρθωση φύλου: Καταψηφίζουν το άρθρο για τους ανήλικους οι ΑΝΕΛ

Την καταψήφιση του άρθρου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στα 15 έτη από τους βουλευτές του κόμματός του, ανακοίνωσε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατά τη συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν το άρθρο για τη διόρθωση φύλου σε ανήλικους, ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Παράλληλα, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου επεσήμανε ότι «οι βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν κατακτήσει τη ψήφο κατά συνείδηση». Παράλληλα υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία διχογνωμία στο κόμμα και χαρακτήρισε κωμικά όσα υποστηρίζονται περί δεδηλωμένης.

«Μόνο με πρόταση μομφής χάνεται η δεδηλωμένη – Καμία ρήξη στην κυβέρνηση»

«Εμείς στους ΑΝΕΛ έχουμε κατακτήσει την ψήφο κατά συνείδηση. Υπάρχουν πράγματι στο κόμμα συνάδελφοι που έχουν διαφορετική άποψη. Δεν τη συμμερίζομαι όμως. Το ξεκαθαρίζω: μιλώ ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι ως εκπρόσωπος ομάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Μόνο με πρόταση μομφής χάνεται η δεδηλωμένη συνάδελφοι. Να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι ρήξη στην κυβέρνηση δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει».

«Το νομοσχέδιο βάζει ασφαλιστικές δικλείδες για τους ανήλικους, με τη γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου και με τη συγκατάθεση των γονέων. Όμως εμείς θέλουμε να διανύει το 18ο έτος της ηλικίας του, να είναι 17 και μία μέρα» σημείωσε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ.

«Οι χειρουργικές επεμβάσεις, πρακτικές που έχουν καταδικαστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον ΟΗΕ και που όλοι συνηγορούν ότι πρόκειται για μεσαιωνική αντιμετώπιση ο ακρωτηριασμός, δεν θα πρέπει να αποτελούν προϋπόθεση για αλλαγή ταυτότητας φύλου» τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

«Δεν συμμερίζομαι τις αντιδράσεις της Εκκλησίας για την διόρθωση φύλου»

Παράλληλα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατέθεσε την ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, που υποστηρίζει ότι η ταυτότητα φύλου είναι θέμα κοινωνικό και δικαιωμάτων των πολιτών.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Εκκλησίας κατά του νομοσχεδίου, ο κ. Παπαχριστόπουλος αντέτεινε, ότι τις ακούει, τις σέβεται, αλλά δεν τις συμμερίζεται.

«Το νομοσχέδιο αφορά μια πολύ-πολύ μικρή μειονότητα. Αλλά μια οργανωμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία, δοκιμάζεται με τους λίγους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο φουλ οι μηχανές του ΠΑΣΟΚ: Οι 3 μεγάλες μάχες του Νίκου Ανδρουλάκη για 3η Σεπτεμβρίου, ΔΕΘ και μεταγραφές
Πρόκειται για άλλη μία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να δείξει πόσο έτοιμο είναι να κυβερνήσει ξανά, θυμίζοντας παράλληλα στους πολίτες πώς είχαν τα πράγματα, όταν αυτό ήταν στην κυβέρνηση και... ο λαός στην εξουσία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Το νέο τρίγωνο εξουσίας Δούρου, Πολάκη, Παππά - Η επόμενη μέρα που δίνει χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι λύση
Η επόμενη ημέρα βρίσκει την Κουμουνδούρου με νέα κατανομή ρόλων, αλλά και με τα ίδια μεγάλα ερωτήματα: ποιος αποφασίζει, ποια πολιτική κατεύθυνση θα ακολουθήσει το κόμμα, με ποιους θα συνεργαστεί
Η Ρένα Δούρου 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα έργα είναι εκείνα που τελικά μετρούν περισσότερο από τα λόγια, κλείνουμε εκκρεμότητες δεκαετιών
«Δρομολογούμε νέα, σύνθετα οδικά έργα σε πολλές περιοχές της χώρας, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύοντας την τοπική και εθνική οικονομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην υπογραφή της σύμβασης για τον τριπλό κόμβο στον Σκαραμαγκά 24