Πολιτική

Διπλωματικές πηγές: Προγράμματα οικονομικής συνεργασίας εγκρίθηκαν στη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες πληροφορίες φέρνουν στο φως διπλωματικές πηγές, μετά τα όσα ήδη έχουν γίνει γνωστά για την συνάντηση ΔένδιαΤσαβούσογλου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πηγές αυτές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εγκρίθηκε κατάλογος προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας, τον οποίον είχαν επεξεργαστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ στην Καβάλα, στις 29 Μαΐου.

Click4more: Η επικεφαλής της Sabah Media Group στο newsit.gr: Ο «επιθετικός» Μητσοτάκης, ο «αγενής» Δένδιας και οι ανοιχτές πληγές

Ο κατάλογος, όπως γίνεται γνωστό, περιλαμβάνει συνολικά 25 θέματα (15 που είχε προτείνει η ελληνική πλευρά, 8 που είχε προτείνει η τουρκική, η αμοιβαία αναγνώριση των εθνικών πιστοποιητικών κατά του COVID-19, καθώς και θέματα που άπτονται περιβαλλοντικής συνεργασίας, τα οποία τέθηκαν για πρώτη φορά προς συζήτηση κατά τη συνάντηση των αρμοδίων υφυπουργών στην Καβάλα).

Τι συμφώνησαν Δένδιας Τσαβούσογλου

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι οι εξής: Οικονομική – επιχειρηματική συνεργασία (7 θεματικές), Μεταφορές – τηλεπικοινωνίες (7 θεματικές), Τεχνολογία (2 θεματικές), Ενέργεια (1 θεματική), Τουρισμός (1 θεματική), Ναυτιλία (3 θεματική), Εκπαίδευση (1 θεματική), Κοινωνική Ασφάλιση (1 θεματική), Υγεία (1 θεματική) και Περιβάλλον (1 θεματική).

Επισημαίνεται πως οι θεματικές ενότητες προτεραιοποιήθηκαν βάσει δυνητικού χρονοδιαγράμματος υλοποίησης. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συμφωνήθηκε όπως υπάρξει νεότερη συνάντηση των δυο υφυπουργών προκειμένου να συζητηθεί εις βάθος οδικός χάρτης της κάθε θεματικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα: «Αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας»
«Η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της ναυσιπλοΐας, παραμένει θεμελιώδης προτεραιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
ΥΠΕΞ
Μητσοτάκης από Γρεβενά για τον Ε65: «Η Ελλάδα των ημιτελών έργων ανήκει στο παρελθόν, απαντάμε με την αλήθεια των αποτελεσμάτων»
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον νέο αυτοκινητόδρομο σύμβολο της «Ελλάδας μιας νέας εποχής» και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση: «Τους αφήνουμε στο χθες»
Μητσοτάκης, Ε65
26
«Βραχυκύκλωμα» στο ΠΑΣΟΚ μετά τη στροφή Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Οι αντικρουόμενες γραμμές Καρχιμάκη και Γιαννακοπούλου και το «άδειασμα» στον Δουδωνή
«Θα καταργήσουμε τον νόμο Πιερρακάκη και θα φτιάξουμε έναν νέο νόμο-πλαίσιο» - «Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα»
Καρχιμάκης, Γιαννακοπούλου, Δουδωνής
Πέτσας: «Πάντα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης με Σαμαρά και Καραμανλή» – «Ξεκάθαρα δεύτερος ο Τσίπρας στις εκλογές»
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας, απορρίπτοντας τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας, και εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχασε το τρένο»
Καραμανλής και Σαμαράς