Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Διπλωματικές πηγές: Προγράμματα οικονομικής συνεργασίας εγκρίθηκαν στη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου

Τσαβούσογλου
Φωτογραφία: Reuters

Νέες πληροφορίες φέρνουν στο φως διπλωματικές πηγές, μετά τα όσα ήδη έχουν γίνει γνωστά για την συνάντηση ΔένδιαΤσαβούσογλου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πηγές αυτές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εγκρίθηκε κατάλογος προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας, τον οποίον είχαν επεξεργαστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ στην Καβάλα, στις 29 Μαΐου.

Click4more: Η επικεφαλής της Sabah Media Group στο newsit.gr: Ο «επιθετικός» Μητσοτάκης, ο «αγενής» Δένδιας και οι ανοιχτές πληγές

Ο κατάλογος, όπως γίνεται γνωστό, περιλαμβάνει συνολικά 25 θέματα (15 που είχε προτείνει η ελληνική πλευρά, 8 που είχε προτείνει η τουρκική, η αμοιβαία αναγνώριση των εθνικών πιστοποιητικών κατά του COVID-19, καθώς και θέματα που άπτονται περιβαλλοντικής συνεργασίας, τα οποία τέθηκαν για πρώτη φορά προς συζήτηση κατά τη συνάντηση των αρμοδίων υφυπουργών στην Καβάλα).

Τι συμφώνησαν Δένδιας Τσαβούσογλου

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι οι εξής: Οικονομική – επιχειρηματική συνεργασία (7 θεματικές), Μεταφορές – τηλεπικοινωνίες (7 θεματικές), Τεχνολογία (2 θεματικές), Ενέργεια (1 θεματική), Τουρισμός (1 θεματική), Ναυτιλία (3 θεματική), Εκπαίδευση (1 θεματική), Κοινωνική Ασφάλιση (1 θεματική), Υγεία (1 θεματική) και Περιβάλλον (1 θεματική).

Επισημαίνεται πως οι θεματικές ενότητες προτεραιοποιήθηκαν βάσει δυνητικού χρονοδιαγράμματος υλοποίησης. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συμφωνήθηκε όπως υπάρξει νεότερη συνάντηση των δυο υφυπουργών προκειμένου να συζητηθεί εις βάθος οδικός χάρτης της κάθε θεματικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις