Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δίχασε την εσωκομματική αντιπολίτευση η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για γραμματέα

Δίχασε την εσωκομματική αντιπολίτευση η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για γραμματέα

Ξάφνιασε τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή της Ράνιας Σβίγκου για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «53» εμφανίζονται διχασμένοι για το αν θα ψηφίσουν την Ράνια Σβίγκου για τη θέση του γραμματέα. Τις ενστάσεις αυτές εξέφρασε στην ομιλία του ο Θοδωρής Δρίτσας επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να γίνει συζήτηση για να υπάρξει σύνθεση. Έκπληξη προκάλεσε και η τοποθέτηση του προεδρικού Παύλου Πολάκη ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε ότι η Ράνια Σβίγκου ήταν κατά της διεύρυνσης του κόμματος.

Στα δύο στελέχη απάντησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στα οποία είπε ότι κανένας δεν μπορεί να μιλάει ως εκπρόσωπος των 170.000 μελών που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς όλα τα στελέχη εκπροσωπούν τη βάση του κόμματος.

Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Παύλο Πολάκη: «Δεν εκπροσωπείς εσύ τα 172.000 μέλη του κόμματος, ο εκφραστής των απόψεών μου είμαι εγώ».

Λίγο νωρίτερα πάντως ο Στέλιος Παππάς (στέλεχος της τάσης που υποστηρίζει τον Τσίπρα), είχε προτείνει να στηθούν δύο κάλπες, μία για τον γραμματέα και άλλη μια για τον αναπληρωτή γραμματέα πρόταση, η οποία πήρε μόλις πέντε ψήφους.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις