Κυριακή, 21 Απρ.
21oC Αθήνα

Δούρου για παραίτηση Τσίπρα: Είναι μία απόφαση που δείχνει το μέγεθος του ανδρός

Δούρου για παραίτηση Τσίπρα: Είναι μία απόφαση που δείχνει το μέγεθος του ανδρός

Στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε η Ρένα Δούρου. 

«Δεν το γνωρίζαμε (σ.σ πως θα παραιτηθεί) και τώρα που είμαστε πιο ψύχραιμοι θα δούμε πως η απόφασή του Αλέξη Τσίπρα είναι μια γενναία απόφαση, η οποία είχε προδιαγραφεί στις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής. Εάν κάποιος ήθελε να τον ακούσει, θα το καταλάβαινε. Είναι μία απόφαση που δείχνει το μέγεθος του ανδρός και είναι μία απόφαση που είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει πάντα πλήρως την ευθύνη» είπε ο Ρένα Δούρου μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο. 

Στη συνέχεια η κ. Δούρου, αναφέρθηκε στο ποιος θα αναλάβει από εδώ και πέρα την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως πρέπει ως κόμμα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους και σε αυτό που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν νομίζω πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να θεωρεί πως μπορεί να τρέξει για να μπει στη θέση του Αλέξη Τσίπρα. Πρέπει να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας και σε αυτό που μας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα δεν υπάρχει κάποιος όχι γατί κρύβεσαι αλλά γιατί ακούσαμε πολύ σοβαρά αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας».

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε και στην δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Ξαφνιάστηκα με τη δήλωση του πρωθυπουργού. Θα μπορούσαν να τον συμβουλέψουν διαφορετικά, αν και δεν χρειάζεται γιατί είναι αυτονόητο να σέβεσαι την αποχώρηση του πολιτικού σου αντιπάλου. Εμπάθεια και καμία γενναιοδωρία. Να μην βιαστεί κανείς να ξεγράψει την Αριστερά».

Κασιμάτη: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι συνώνυμο του μεγάλου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν αιφνιδιάστηκε με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής του κόμματος Νίνα Κασιμάτη μιλώντας στην εκπομπή Live News. 

«Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα και συγκινησιακά φορτισμένη, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι συνώνυμο του μεγάλου ΣΥΡΙΖΑ και του διευρυμένου ως προς τη βάση τη λαϊκή, αλλά θα έλεγα, γνωρίζοντάς τον ότι δεν έχω αιφνιδιαστεί. Ήταν μια πράξη που ταιριάζει και αρμόζει στον Αλέξη Τσίπρα και δε θα πω ότι παραιτήθηκε, θα πω ότι, γιατί είναι χαρακτηριστικό του να μην παραιτείται και να μην τα παρατάει, ότι αποχώρησε», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο. 

«Είναι ένας μαχητής, δεν ήταν ποτέ ρίψασπις και ήταν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος και ο πολιτικός, ο οποίος αποδεικνύει και με αυτήν του την στάση ότι σέβεται και ακούει τη λαϊκή ετυμηγορία. Θέλω να θυμίσω ότι στα χρόνια της κρίσης ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός που προσέφυγε στη λαϊκή ετυμηγορία προκειμένου να πάρει εντολή για την εφαρμογή αυτού που επιβλήθηκε».

«Το ζήτημα είναι τα περιεχόμενα της πολιτικής»

Για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και για την επόμενη μέρα του κόμματος, είπε: «Ολοκλήρωσε αυτόν τον ιστορικό κύκλο, τα έδωσε όλα, άνοιξε τον δρόμο για να υπάρξουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο ίδιος προσκαλώντας την ανανέωση, είπε ότι ανοίγω εγώ τον δρόμο για αυτήν την ανανέωση. Είναι αλήθεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο συγκεραστής των απόψεων. Το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, όχι ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί, αλλά τα περιεχόμενα της πολιτικής. Αν αλλάξει το πρόσωπο αλλά όλα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμείνουν ως είχαν μέχρι σήμερα, τότε πάλι δε θα υπάρχει αποτέλεσμα.  Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μόλις πέρυσι, το κείμενο των θέσεων συμφωνήθηκε ομοφώνως από όλες τις τάσεις συνεπώς εγώ θεωρώ, και το θεωρούσα και τότε, ότι ως προς αυτό υπάρχει πρόβλημα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι… «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξανασυναντηθεί με τον κόσμο που τον έκανε μεγάλη δύναμη. Είναι ένας κόσμος που θεωρώ ότι παραμένει πολιτικά άστεγος και πρέπει να απευθυνθεί ξανά σε αυτές τις εθνικές και κοινωνικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού που κάποτε προσέτρεξε στον ΣΥΡΙΖΑ και το 2012 τον κατέστησε αξιωματική αντιπολίτευση και έδωσε τον ούριο άνεμο στη συνέχεια για να γίνει και κυβέρνηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις