Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δυο ξένοι στην ίδια δεξίωση Μητσοτάκης – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Δυο ξένοι στην ίδια δεξίωση Μητσοτάκης – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ούτε ματιά δεν αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στους ηγέτες που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σύντομο τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό ηγέτη.

Πριν από τρία χρόνια, το 2019, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν την πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή του πρώτου στην πρωθυπουργία. Από τότε, πολλά έχουν αλλάξει, ακόμη περισσότερα και πολύ «βαρύτερα» (σ.σ. «Μητσοτάκης γιοκ» για παράδειγμα) και κάπως έτσι μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος να βρέθηκαν στο ίδιο χώρο, το βράδυ της Τετάρτης (22.09.2022) αλλά όχι μόνο δεν μίλησαν αλλά δεν διασταυρώθηκαν ούτε τα βλέμματά τους!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του παρέθεσαν δεξίωση προς τιμήν των ηγετών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σε αυτή ήταν καλεσμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη και βέβαια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κι αν θα περίμενε κανείς πως ίσως, όντες μέσα στον ίδιο χώρο, θα δινόταν μια ευκαιρία για μια τυπική «συνάντηση», οι ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα όσο βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ στη Νέα Υόρκη, Γεωργία Σκιτζή.

Και μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρξει έστω και ένα τυπικό τετ α τετ, δεδομένων των όσων είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ και τις fake εικόνες με νεκρά παιδιά που παρουσίασε, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι πνίγει μετανάστες! Στα ψέματα Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει αύριο Παρασκευή (23.09.2022) όταν θα μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη

Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις