Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δυστυχώς και ο Αλέξης προκρίνει τον «άρτον και θεάματα» από την επιστήμη και τη γνώση

Δυστυχώς και ο Αλέξης προκρίνει τον «άρτον και θεάματα» από την επιστήμη και τη γνώση

Πρωθυπουργοί, υπουργοί και άλλοι κομματικοί ινστρούχτορες ξυπνήστε επιτέλους. Θέλετε ανάπτυξη; Ιδού. Είναι εδώ δίπλα μας και εσείς ποτέ δεν κάνατε τον κόπο να ασχοληθείτε μαζί της.

Νέοι Ελληνες με γνώσεις, ταλέντο, ευφυΐα και ικανότητες διαπρέπουν σε διεθνείς διαγωνισμούς και εσείς τους αγνοείτε επιδεικτικά.

Κι ύστερα εκφωνείτε δεκάρικους περί ανάπτυξης. Επιτέλους πάρτε μέτρα. Εκπονείστε ένα σχέδιο για να αξιοποιηθεί το ελληνικό επιστημονικό δυναμικό. Δώστε τη δυνατότητα σε νέους Ελληνες με ταλέντο και γνώσεις να αξιοποιήσουν τις γνώσεις, το ταλέντο και το μεράκι για το δικό τους καλό, αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας.

Είναι δυνατόν να διακρίνονται στο διεθνή στίβο και σε αυτή τη μίζερη χώρα κανείς να μην ασχολείται μαζί τους; Είναι δυνατόν τόση γνώση, τόση εργασία και ταλέντο να πετιούνται στα σκουπίδια ή στην καλύτερη περίπτωση να στέλνονται στο εξωτερικό και να επωφελούνται άλλες χώρες, ενώ η Ελλάδα και ελληνικές οικογένειες έχουν τόσα επενδύσει σε αυτούς τους νέους; Είναι δυνατόν να είμαστε τόσο άφρονες και τόσο ανόητοι; Ελεος πια Ελληνες πολιτικοί για να μην πούμε πολιτικάντηδες.

Τελευταίο παράδειγμα τέσσερις φοιτητές από την Πολυτεχνική σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου μεταξύ 330.000 διαγωνιζομένων με τη δημιουργία πρωτοποριακού προγράμματος για τη νόσο Πάρκινσον.

Αλλά τι περιμένουμε; Όταν υπουργοί, ο πρωθυπουργός και άλλοι πολιτικοί στέλνουν συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ των νέων για την επιτυχία στην Ευρώπη (και καλά κάνουν) , αλλά αγνοούν (πράττουν τα χείριστα) τα επιτεύγματα των νέων επιστημόνων και ερευνητών;

Βλέπετε με το μπάσκετ ασχολούνται πολλοί Ελληνες, ενώ πόσοι γνωρίζουν τους νέους Ελληνες που διαπρέπουν στην επιστήμη και την τεχνολογία; Λίγοι. Ελάχιστοι. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα ίδια είναι τα κριτήρια που κινητοποιούν τους πολιτικούς, δηλαδή ο αριθμός των ψηφοφόρων και όχι η αξία.

Θα περίμενε κανείς Αλέξη, από εσένα, ένα νέο άνθρωπο να ασχοληθείς με τους νέους επιστήμονες. Να δώσεις ευκαιρίες στους ερευνητές, στους δημιουργούς γνώσης και να βοηθήσεις ταυτοχρόνως να παραμείνουν τα ελληνικά μυαλά στην Ελλάδα και τη χώρα να αναπτυχθεί σε τομείς υψηλής αξίας. Αλλά δυστυχώς ¨φωνή βοώντος εν τη ερήμω¨. Η πρώτη φορά Αριστερά δεν μπορεί δυστυχώς να ξεφύγει από την πεπατημένη των προκατόχων.

Και δυστυχώς όσο η επιστήμη, η τεχνολογία και η έρευνα δεν θα συγκινεί τα πλήθη, θα παραμένει στο περιθώριο και μόνο κούφιους δεκάρικους θα ακούμε από το στόμα των πολιτικών με την ευκαιρία κάποιας επετείου και πάλι εφόσον είθισται να στέλνονται συγχαρητήριες δηλώσεις.

Αιδώς Αργείοι…Αιδώς πολιτικοί γιατί η χώρα έχει δυνατότητες και εσείς με τις πολικές σας τις καταστρέφετε.άσης Λυρτσογιάνης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε