Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Economist: Τσίπρας – Μέρκελ και… διαζύγιο αλά ελληνικά!

Economist: Τσίπρας – Μέρκελ και… διαζύγιο αλά ελληνικά!

Σε αφίσα… ταινίας με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα και την Άνγκελα Μέρκελ έχει “μετατραπεί” το εξώφυλλο του Economist και τίτλο “My big fat Greek divorce”, μια αναφορά σε ένα πιθανό Grexit.

Στο εξώφυλλο, μια φωτογραφία από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από το Βερολίνο. Στέκεται με το παλτό του δίπλα στην Άνγκελα Μέρκελ. Μόνο που η φωτογραφία έχει τροποποιηθεί και οι δυο ηγέτες έχουν… τοποθετηθεί στην άκρη εντός βράχου. Και από κάτω, ο γκρεμός.

«Η Ελλάδα και το ευρώ: Διαζύγιο αλά ελληνικά (σ.σ. από την ταινία της Νια Βαρντάλος My Big Fat Wedding – Γάμος αλά ελληνικά). Η Ελλάδα και η ευρωζώνη έχουν κολλήσει σε μια καταπιεστική σχέση».

«Το διαζύγιο θα είναι καταστροφή για όλους. Το πρόβλημα είναι πως αν η Ελλάδα και τη Ευρωζώνη δεν αλλάξουν τους όρους της σχέσης τους, το να μείνουν μαζί δεν θα είναι πολύ καλύτερα», γράφει ο Economist.


Ο συντάκτης κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα πως έκανε μια κακή κατάσταση χειρότερη. «Το 2014 η ελληνική οικονομία είχε ανάπτυξη. Τώρα, συρρικνώνεται ξανά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ανίκανος και πιο… πελατειακός από τους προκατόχους του. Αλλά κι επειδή οι ατελείωτες διαπραγματεύσεις απορρόφησαν όλη την ενέργεια και την προσοχή του ΣΥΡΙΖΑ και γύρισαν τη χώρα χρόνια πίσω. Οι αγορές έχασαν την εμπιστοσύνη τους, δισεκατομμύρια ευρώ βγήκαν απ’ τις τράπεζες και τη χώρα, οι επενδυτές απομακρύνθηκαν. Κάθε μεταρρύθμιση έχει γίνει μέσω διαπραγμάτευσης. Η άποψη πως μια μεταρρύθμιση είναι καλή για την Ελλάδα φαίνεται πως έχει χαθεί.

Οι περισσότεροι Έλληνας θέλουν να μείνουν στο ευρώ. Αλλά οι πολιτικοί τους κοιτούν στο Βερολίνο για λύση παρά να μεταρρυθμίσουν το σπίτι τους. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως, αν αυτό δεν αλλάξει, οι δανειστές θα χάσουν την υπομονή τους. Η αποφυγή του διαζυγίου θα είναι καλή για όλους. Αλλά αυτός ο γάμος δεν αξίζει να σωθεί με κάθε τίμημα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε