Πολιτική

ΕΦΣΥΝ για Τσίπρα: «Οφείλει να μιλήσει τώρα, πριν να είναι αργά»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Οφείλει να μιλήσει. Τώρα, πριν να είναι αργά. Τώρα, πριν γκρεμιστεί ό,τι έχτισε» είναι το μήνυμα που στέλνει η Εφημερίδα των Συντακτών στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που οι πόρτες έχουν ανοίξει διάπλατα στην Κουμουνδούρου, όπου έχει σημάνει διάλυση με μαζικές αποχωρήσεις στελεχών.

Με άρθρο της λίγες ώρες πριν την καυτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η Εφημερίδα των Συντακτών καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί «πριν να είναι αργά».

Όπως τονίζεται στο ίδιο άρθρο η σιγή ισχύος του πρώην προέδρου «ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους άλλους, που όμως ποτέ δεν αποδίδουν τη θέση του σιωπούντος». «Αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και από πολιτική γνώση και από πολιτική εμπειρία», επισημαίνεται. 

Πιο αναλυτικά, το άρθρο έχει ως εξής:

«Η σιωπή στην πολιτική είναι θέση. Όπως και η ομιλία. Μόνο που η σιωπή ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους άλλους, που όμως ποτέ δεν αποδίδουν τη θέση του σιωπούντος. Αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και από πολιτική γνώση και από πολιτική εμπειρία. Η διαλυτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα του είναι βέβαιο ότι τον αφορά, τον προβληματίζει και σίγουρα τον πλήττει ιστορικά και πολιτικά. Αυτός θεωρείται από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ο φυσικός αρχηγός του. Ασφαλώς έχει θέση και άποψη, τις οποίες δεν μπορεί να αφήνει έκθετες σε ερμηνείες. Οφείλει να μιλήσει. Τώρα, πριν να είναι αργά. Τώρα, πριν γκρεμιστεί ό,τι έχτισε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
ΚΥΣΕΑ: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά
Στην συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, τα C-390 Millennium, τα UAV V-BAT και Heron, καθώς και τα υποβρύχια Victa
Πύραυλοι
O Γιώργος Βλάχος ανάβει φωτιές στη ΝΔ: Δεν βλέπει αυτοδυναμία και δεν αποκλείει συνεργασία με Σαμαρά – «Όλα μπαίνουν στο τραπέζι μετά τις εκλογές»
Ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής δεν αποκλείει το σενάριο αλλαγής ηγεσίας και επαναλαμβάνει τη διαφωνία του για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υπουργού
Γιώργος Βλάχος 13
Η ΕΛΑΣ απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Δεν θα τα καταργήσουμε, θα αλλάξουμε ριζικά τον νόμο Πιερρακάκη»
Η τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Τσίπρα επικαλείται την ασφάλεια δικαίου και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένα «ανεξέλεγκτο Ελ Ντοράντο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης»
ΕΛΑΣ για Παιδεία
«Σφάχτηκαν» Αντωνοπούλου - Βούλτεψη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η Δεξιά στήνει πελατειακά δίκτυα» – «Εσείς μοιράζατε θέσεις με τον Καμμένο»
Η αντιπαράθεση ξέφυγε από τα όρια της υπόθεσης, με εκατέρωθεν αιχμές για πελατειακά δίκτυα, ρουσφέτια, τον Αλέξη Τσίπρα και προσωπικές αναφορές
Βούλτεψη και Αντωνοπούλου
Σκληρό σφυροκόπημα της ΕΛΑΣ σε Μητσοτάκη: Φιέστα στο ΟΑΚΑ πάνω στα ερείπια της εγκατάλειψης
Σφοδρή επίθεση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης στον πρωθυπουργό μετά την επίσκεψή του στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, κατηγορεί την κυβέρνηση για επταετή αδιαφορία
OAKA 22