Τετάρτη, 28 Φεβ.
15oC Αθήνα

ΕΦΣΥΝ για Τσίπρα: «Οφείλει να μιλήσει τώρα, πριν να είναι αργά»

ΕΦΣΥΝ για Τσίπρα: «Οφείλει να μιλήσει τώρα, πριν να είναι αργά»

«Οφείλει να μιλήσει. Τώρα, πριν να είναι αργά. Τώρα, πριν γκρεμιστεί ό,τι έχτισε» είναι το μήνυμα που στέλνει η Εφημερίδα των Συντακτών στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που οι πόρτες έχουν ανοίξει διάπλατα στην Κουμουνδούρου, όπου έχει σημάνει διάλυση με μαζικές αποχωρήσεις στελεχών.

Με άρθρο της λίγες ώρες πριν την καυτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η Εφημερίδα των Συντακτών καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί «πριν να είναι αργά».

Όπως τονίζεται στο ίδιο άρθρο η σιγή ισχύος του πρώην προέδρου «ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους άλλους, που όμως ποτέ δεν αποδίδουν τη θέση του σιωπούντος». «Αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και από πολιτική γνώση και από πολιτική εμπειρία», επισημαίνεται. 

Πιο αναλυτικά, το άρθρο έχει ως εξής:

«Η σιωπή στην πολιτική είναι θέση. Όπως και η ομιλία. Μόνο που η σιωπή ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τους άλλους, που όμως ποτέ δεν αποδίδουν τη θέση του σιωπούντος. Αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και από πολιτική γνώση και από πολιτική εμπειρία. Η διαλυτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα του είναι βέβαιο ότι τον αφορά, τον προβληματίζει και σίγουρα τον πλήττει ιστορικά και πολιτικά. Αυτός θεωρείται από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ο φυσικός αρχηγός του. Ασφαλώς έχει θέση και άποψη, τις οποίες δεν μπορεί να αφήνει έκθετες σε ερμηνείες. Οφείλει να μιλήσει. Τώρα, πριν να είναι αργά. Τώρα, πριν γκρεμιστεί ό,τι έχτισε».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις