Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Στην Κάλυμνο ο Τσίπρας για τα Θεοφάνεια – Αγιασμός των υδάτων και πολλαπλά μηνύματα!

Θεοφάνεια Τσίπρας
Φωτογραφία από: Youtube / ΕΡΤ

– Με σχεδόν μία ώρα καθυστέρηση από τον αρχικό προγραμματισμό έφτασε στην Κάλυμνο ο πρωθυπουργός για τα Θεοφάνεια
– Ο Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε την Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού
– Αμέσως μετά μετέβη στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων» όπου εστειλε μήνυμα ελπίδας για όλους τους Έλληνες
– “Είμαστε στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης για να να σηματοδοτήσουμε ότι εδώ χτυπά η ”καρδιά” της Ελλάδος” τόνισε, αναφερόμενος συγκεκριμένα στους… γείτονές μας
– Συνοδεύεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο – Δείτε τις συγκινητικές εικόνες από την ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα
– Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Στην Κάλυμνο έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων.

Ο Τσίπρας στην Κάλυμνο για τα Θεοφάνεια

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού. Στη συνέχεια μετέβη στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων».

Εκεί οι εικόνες ήταν συγκινητικές! Δεκάδες άνδρες κάθε ηλικίας, βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Καλύμνου με έναν νεαρό να καταφέρνει να φτάνει πρώτος στον σταυρό!

Δείτε τις εικόνες

Θεοφάνεια Τσίπρας

Ο άνδρας που έπιασε τον Σταυρό ανέβηκε στην αποβάθρα και είχε χειραψία με τον πρωθυπουργό.

Αμέσως μετά στάθηκε δίπλα του, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο.

Θεοφάνεια

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στους Καλύμνιους, τους νησιώτες, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην Ελλάδα αλλά και απανταχού στον κόσμο, χρόνια πολλά, σε αυτή την σημερινή «μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα, τη μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα και τον ελληνισμό».

«Είναι μεγάλη τιμή μας που βρισκόμαστε αυτή τη μέρα στο ιστορικό νησί της Καλύμνου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι βρίσκεται εδώ για να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στην Κάλυμνο, στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σηματοδοτήσουμε ότι στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, από τον Έβρο έως το Καστελόριζο χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, δημιουργικής Ελλάδας, της περήφανης Ελλάδα, της Ελλάδας του μόχθου, που θα τα καταφέρει».

Για να προσθέσει: «Και να στείλουμε και μήνυμα και στους γείτονες μας, μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας, φιλίας, αλλά ταυτόχρονα και αποφασιστικότητας». «Συνεργασίας, αλληλεγγύης και φιλίας», τόνισε, «γιατί η πατρίδα μας υπερασπίζεται παναθρώπινες αξίες διαχρονικά, την αξία της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας».

«Ταυτόχρονα όμως και αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Την αποφασιστικότητα μας και την αισιοδοξία μας για το μέλλον εκφράζουμε σήμερα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Kαταλήγοντας στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά.

Τα… ντοκουμέντα του Πάνου Καμμένου

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται στην επίσκεψή του από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Επίσης από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλ. Αλλά και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο υπουργός Άμυνας, μάλιστα, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες από την επίσκεψη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις