Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εγκύκλιος «ανάσα» για ταξιτζήδες… προεκλογικά

Τσίπρας
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με εγκύκλιο που υπέγραψε μόλις χθες (18.06.2019) ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να δουλεύουν ακόμη κι αν έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Κατά πολλούς πρόκειται για ακόμη ένα «δώρο» από την κυβέρνηση στους οδηγούς ταξί. Με τους οποίους άλλωστε είχε έρθει πολύ… κοντά λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, όταν ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος είχε δώσει το παρών σε πολλές ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης είχε καλέσει τους ταξιτζήδες να κάνουν τα ταξί τους εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη διευκρινιστική εγκύκλιο που υπέγραψε ο Τάσος Πετρόπουλος παύει να είναι προϋπόθεση συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη υποχρεωτική κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης. Δηλαδή, οι ταξιτζήδες μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμη κι αν έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Φυσικά, η εγκύκλιος δεν αφορά μόνο τους οδηγούς ταξί.

«Με βάση την εγκύκλιο, η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016 (απασχόληση συνταξιούχων).

Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες οδηγοί, σε αντίθεση με τους λοιπούς ασφαλισμένους, αδυνατούσαν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς τη διακοπή του επαγγέλματός τους και να απασχοληθούν ως επαγγελματίες οδηγοί μετά τη συνταξιοδότησή τους», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις