Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο: Ο “μαυρισμένος” Σταύρος, το αστείο Τσίπρα και η αποθέωση Μεϊμαράκη από Καμμένο

Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο: Ο “μαυρισμένος” Σταύρος, το αστείο Τσίπρα και η αποθέωση Μεϊμαράκη από Καμμένο

– Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρέθεσε γεύμα στους πολιτικούς αρχηγούς για τα 41 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
– Δεν κλήθηκε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που κατέχει το τρίτο πολιτειακό αξίωμα
– Η κα Κωνσταντοπούλου θα κάνει δική της… εκδήλωση στον κήπο της Βουλής και δεν κάλεσε τον πρωθυπουργό!
– Με καθυστέρηση 10 λεπτών έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας 
– Οι διάλογοι, τα αστεία των πολιτικών αρχηγών και το μενού του γεύματος
– Απών ο Δημήτρης Κουτσούμπας που λείπει σε περιοδεία, το ΚΚΕ εκπροσωπεί ο Θανάσης Παφίλης
– Δείτε φωτογραφίες μέσα από το Προεδρικό Μέγαρο

Η πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο απευθύνθηκε μόνο στους πολιτικούς αρχηγούς. Αφορμή η συμπλήρωση 41 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και… ευκαιρία για να ένα άτυπο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Η πρόσκληση ήταν για τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής. 41 χρόνια μετά την πτώση της χούντας των Συνταγματαρχών και την επιστροφή Καραμανλή. Ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που δεν προσκλήθηκε ήταν ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.


Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός πως από το γεύμα που παραθέτει ο Προκόπης Παυλόπουλος απουσίαζε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο άνθρωπος δηλαδή που κατέχει το τρίτο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Το γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο πήρε, μοιραία, το χαρακτήρα ενός άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών, αφού στο τραπέζι όπου παρακάθησαν: Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Παφίλης (σ.σ. αντικαθιστά τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που απουσιάζει σε περιοδεία στην επαρχία), Πάνος Καμμένος και Φώφη Γεννηματά.

“Ό,τι διαφορές και αν υπάρχουν αποδείξατε όλο αυτό το διάστημα ότι αρθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό είναι κάτι το οποίο το γνωρίζει ο ελληνικός λαός” υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τους πολιτικούς αρχηγούς.
Μάλιστα, ο Προκόπης Παυλόπουλος παρατήρησε ότι “αυτό σηματοδοτεί τη μεγάλη πορεία του τόπου, αυτή την δύσκολη πορεία” και πρόσθεσε ότι “αυτό άλλαξε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και στο εξωτερικό”.
Κλείνοντας, ο κ. Παυλόπουλο ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά για την ημέρα και τόνισε ότι “αυτή η συνάντησή μας τιμά και την ημέρα, αλλά έχει και τον συμβολισμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας”.

Μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο – Το μενού των… αρχηγών

Από τους πρώτους στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έφτασε με καθυστέρηση λίγων λεπτών και ακολούθησε η Φώφη Γεννηματά.

Για… 10 λεπτά έστησε τους συνδαιτυμόνες του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που έφτασε στο Προεδρικό στις 14:10. Ένα λεπτό αφού μπήκε στην αίθουσα ο κ. Τσίπρας, μπήκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το μενού στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών θα είναι: χταπόδι ξυδάτο, λαβράκι, σαλάτα, λευκό κρασί και επιδόρπιο τούρτα παγωτό!

Το κλίμα πριν ξεκινήσει το γεύμα ήταν καλό και αυτό φαίνεται από τους διαλόγους που είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλησε να αστειευτεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. “Σταύρο, δε βλέπω μαυρισμένο” είπε ο κ. Τσίπρας για να του απαντήσει ο κ. Θεοδωράκης πως “είναι γιατί ήρθα με το σκούτερ”. “Άρα είναι το μαύρισμα του οικοδόμου”, συνέχισε ο πρωθυπουργός.



Μπαίνοντας, ο Πάνος Καμμένος αποθέωσε τον άλλοτε “σύντροφό” του (στα χρόνια του προέδρου των ΑΝΕΛ στη ΝΔ). “Αισθάνομαι καλύτερα με εσένα και υπάρχει καλύτερο επίπεδο συνεννόησης πια”, είπε στον πρόεδρο της ΝΔ, ρίχνοντας το… καρφί του για τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, όταν μπήκε στην αίθουσα, σε σύντομη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι “η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει αυτοκαθαιρεθεί” και τόνισε ότι “αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό πρωτοβουλίες και κινήσεις σχετικά με το θέμα της Προέδρου της Βουλής”.


Αν και θεωρείται πως το γεύμα κάθε άλλο παρά τυπικό είναι, ο Θανάσης Παφίλης έσπευσε να διευκρινίσει πως το ΚΚΕ δεν το αντιμετωπίζει ως άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Φτάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο είπε πως το ΚΚΕ συμμετέχει μόνο και μόνο για τη γιορτή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. “Εμείς δεν υπογράψαμε, δεν ψηφίσαμε και δεν συμμετέχουμε σε άλλη σύσκεψη”, τόνισε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε