Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ανατροπή μετά το δημοψήφισμα! Σενάρια για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης!

Ανατροπή μετά το δημοψήφισμα! Σενάρια για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης!

– Όργια σεναρίων για την επόμενη μέρα μετά το δημοψήφισμα
– Το μόνο σίγουρο είναι πως η κάλπη της Κυριακής θα δρομολογήσει εξελίξεις ανεξαρτήτως αποτελέσματος!
– Ο ανασχηματισμός, η κυβέρνηση “ειδικού σκοπού” και οι… φθινοπωρινές εκλογές
– Τι θα αλλάξει στην διαπραγματευτική ομάδα που θα πάει από Δευτέρα στις Βρυξέλλες!
– Οι αντιδράσεις της “σκληρής” πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ και οι λεπτές ισορροπίες

Σενάρια επί σεναρίων για την επόμενη ημέρα.

Από τη Δευτέρα είναι βέβαιο ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο στην κυβέρνηση…

Το σίγουρο είναι επίσης πως τα σενάρια εμπεριέχουν ανασχηματισμό ή ακόμα και κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ενώ στο βάθος του χρόνου (δηλαδή το Φθινόπωρο) εκλογές, ανάλογα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το εύρος της διαφοράς.

Αλλαγές στις Βρυξέλλες;

Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsIT, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να έχουμε αλλαγές στη σύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας που θα αναλάβει από τη Δευτέρα να διαπραγματευθεί με τους Θεσμούς μία νέα συμφωνία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της κυβέρνησης κερδίζει έδαφος η ιδέα να συγκληθεί την Κυριακή το βράδυ και ανεξαρτήτως αποτελέσματος το συμβούλιο κορυφής των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συμβούλιο που θα συζητήσει την κατάσταση που δημιουργείται και θα αποφασίσει, αν αυτό καταστεί εφικτό, τη δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, που θα αντιπροσωπεύει όλες τις πολιτικές δυνάμεις με εξαίρεση το ΚΚΕ και τη “Χρυσή Αυγή”.

Η ιδέα αυτή, αναφέρουν οι πληροφορίες, συναντά τις αντιρρήσεις, αν όχι και τις αντιδράσεις της σκληρής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και επειδή τον τελευταίο καιρό πολλά είδαν τα μάτια μας με τις αλλαγές στις ισορροπίες εντός της κυβέρνησης που μας οδήγησαν τελικά στο δημοψήφισμα παρά τις ισχυρές αντιρρήσεις στελεχών, γίνεται αντιληπτό πως η ιδέα θα βρίσκεται στο τραπέζι μέχρι την τελευταία στιγμή και θα εξαρτηθεί η τύχη της από τις ισορροπίες εντός του κυβερνώντος κόμματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε