Πολιτική

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Γ.Κεφαλογιάννη

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε από το Α΄Νεκροταφείο της Αθήνας το μεσημέρι και πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στον Κρητικό πολιτικό.

Τον επικήδειο εκφώνησε η κόρη του εκλιπόντος, βουλευτής της Ν.Δ., Όλγα Κεφαλογιάννη. “Μια αστραπή είναι η ζωή πατέρα, μα προλαβαίνουμε. Καλό ταξίδι. Σε λατρεύουμε”, είπε σε κλίμα συγκίνησης ενώ μίλησε για όλη την πολιτική διαδρομή του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του πατέρα της με την Κρήτη και το χωριό του, τα Ανώγεια, μίλησε για την πορεία του στην ιατρική και την πολιτική, για τα διδάγματα που πήρε από εκείνον η ίδια και οι αδερφές της, για τη μητέρα της που ο Γιάννης Κεφαλογιάννης της ήταν ευγνώμων που στεκόταν πάντα δίπλα του, για τις πολιτικές του αποφάσεις, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία του ΕΚΑΒ ή το κάψιμο των φακέλων πολιτικών και κοινωνικών φρονημάτων, που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα του Κρητικού πολιτικού, που πρόσφερε ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου, υπηρετώντας τον κοινοβουλευτισμό και την παράταξή του για πενήντα χρόνια.

Από τον πολιτικό κόσμο παρόντες στη νεκρώσιμο ακολουθία ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, πλήθος βουλευτών της Ν.Δ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με τους τρεις βουλευτές του κόμματός της, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τασούλας.

Παρούσα ήταν σύσσωμη η οικογένεια Βαρδινογιάννη, από την οποία έλκει την καταγωγή της η σύζυγος του εκλιπόντος, ο ναύαρχος ε.α. και ηγετική μορφή στο Κίνημα του Ναυτικού, Νίκος Παππάς, οι εκδότες Σταύρος Ψυχάρης και Γιώργος Μπόμπολας, ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο γνωστός Κρητικός λυράρης Μανώλης Κονταρός και πολλοί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου