Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ειρωνείες ο ΣΥΡΙΖΑ, επίθεση ο Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν ανακουφίζει τους μικρομεσαίους

Ειρωνείες ο ΣΥΡΙΖΑ, επίθεση ο Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν ανακουφίζει τους μικρομεσαίους

Με την φράση «από κυβέρνηση των αρίστων, εξελίσσεστε σε κυβέρνηση των αχρήστων» ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες (21.12.2020) στη Βουλή έδειξε την πρόθεση του να συνεχίσει τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει εναντίον της κυβέρνησης για όλα τα θέματα της πανδημίας και της οικονομίας, ενώ επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκάσει την κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει μέσα στην πανδημία.

«Η Δημοκρατία δε θα μπει καραντίνα» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ενώ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις «για το τι νομοθετεί, τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι συμβάσεις έχει κάνει».

Click4more Folli – Follie: Δίχως τέλος ο «πόλεμος» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με τα θέματα της υγείας κρατάει ψηλά στην ατζέντα και τα ζητήματα της οικονομίας καθώς, όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση δεν μπορούν να ανακουφίσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 

Οι ίδιοι άνθρωποι σχολιάζοντας στην αναστολή του πτωχευτικού κώδικα ανέφεραν ειρωνικά: «Μα καλά, αυτός δεν ήταν εξαιρετικός νόμος που η κυβέρνηση χαρακτήριζε ως  δεύτερη ευκαιρία; Γιατί τώρα  τον αναστέλλουν και τον πάνε  τον Ιούνιο; Δεν βγαίνει ο λογαριασμός».

Λένε ακόμα ότι το 2016, 2017, 2018 η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έδινε ψίχουλα στο κοινωνικό μέρισμα. «Δεν αποταμιεύει ο κόσμος, δυστυχεί» ανέφεραν χαρακτηριστικά. «Οι μικρομεσαίοι στενάζουν. Αν δεν ανοίξει ουσιαστική συζήτηση και για 120 δόσεις αλλά και για διαγραφή μέρους του χρέους, δεν θα επιβιώσουν. Θα πάμε σε κόλαση με χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις» πρόσθεταν.

Click4more Τσίπρας κατά κυβέρνησης: «Νομοθετεί σαν τον κλέφτη ιδιαίτερα μετά την πανδημία»

Την ίδια ώρα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναδεικνύουν το θέμα των συντάξεων λέγοντας ότι η κυβέρνηση «και με την πανδημία και με τις συντάξεις τα έκανε θάλασσα».

Αναφερόμενοι μάλιστα στην παραδοχή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις εκκρεμείς συντάξεις τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε 110.000 εκκρεμείς συντάξεις και τώρα έχουν φτάσει τις 360.000.

Τις επόμενες ημέρες, πάντως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα θέματα δημοκρατίας, διαφάνειας και δημοκρατικής λογοδοσίας, ζητώντας να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της σύμβασης που έκανε η κυβέρνηση με την Palantir. Όπως λένε το θέμα αφορά  τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών που δόθηκαν με πρόσχημα την πανδημία τονίζοντας ότι παίζεται «βρώμικο παιχνίδι με τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις