Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ειρωνικά σχόλια συνεργάτη του Τσίπρα για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής από τη ΝΔ

Ειρωνικά σχόλια συνεργάτη του Τσίπρα για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής από τη ΝΔ

Ως δώρο χαρακτηρίζει συνεργάτης του πρωθυπουργού την πιθανή πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είναι γνωστό πως ο κ. Μητσοτάκης είναι χορηγός της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο, αλλά ότι θα έκανε τέτοιο δώρο δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε», τόνισε συνεργάτης του πρωθυπουργού κληθείς να σχολιάσει τις φήμες για πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως είπε ο ίδιος, «μία εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, μία δεύτερη νίκη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτή τη φορά με τους εναντίον ψηφίσαντες να είναι πολύ λιγότεροι από 148, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί» και πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει για την πρόταση δυσπιστίας

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ του newsit.gr σχετικά με το ενδεχόμενο πρότασης μομφής , απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί, υποστηρίζουν από την οδό Πειραιώς και τον τελικό λόγο ασφαλώς θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κλεψύδρα πάντως έχει αρχίσει ήδη ν’ αδειάζει, καθώς εάν στη ΝΔ αποφασίσουν να προχωρήσουν σ’ αυτήν την κίνηση, τούτο θα γίνει με το ξεκίνημα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο το πρωί.

Στο επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έγραψε το newsit.gr, ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά της πρότασης. Γνωρίζουν ασφαλώς πως είναι απίθανο ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί μία εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που δόθηκε στην κυβέρνηση, αλλά από την άλλη πλευρά υποστηρίζουν πως η όποια κίνηση θα έχει απολύτως συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει πρακτικά ν’ αποδείξει ότι η ΝΔ έκανε όσα μπορούσε θεσμικά για να μπλοκάρει την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα, στόχος είναι ν’ αναδειχθεί ο ετερόκλητος χαρακτήρας της «συμμαχίας» που στηρίζει την κυβέρνηση και της έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά και πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, με τη ΝΔ να επισημαίνει ότι οι «ορφανοί» και… «δανεικοί» βουλευτές δεν είχαν την εντολή από τους ψηφοφόρους τους να στηρίξουν την εν λόγω συμφωνία, καθώς εξελέγησαν με άλλα κόμματα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις