Πολιτική

“Έκλεισε” για τη Δευτέρα το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου

Η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δυο άνδρες έφερε την οριστικοποίηση του ραντεβού. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα συναντηθούν τελικά τη Δευτέρα. Το μεσημέρι το πολυαναμενόμενο τετ α τετ σύμφωνα με πηγές των ΑΝΕΛ. Τι θα ζητήσει ο υπουργός Άμυνας από τον πρωθυπουργό.

Τα ψέμματα… τελείωσαν. Μπορεί Πάνος Καμμένος και Αλέξης Τσίπρας να ανέβαλαν το ραντεβού της Παρασκευής με πρόσχημα την ψηφοφορία στα Σκόπια, αλλά η Βουλή της ΠΓΔΜ έκανε το “χρέος” της, υπερψήφισε τις αλλαγές που προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα η “καυτή πατάτα” περνάει στα χέρια της Αθήνας.

[read4more]

Είναι η ελληνική πλευρά εκείνη που τώρα πρέπει να κυρώσει τη Συμφωνία. Μόνο που για να φτάσει ως εκεί η κυβέρνηση πρώτα πρέπει να “λυθεί” ο γρίφος που ονομάζεται… Πάνος Καμμένος και ΑΝΕΛ.

Στο “πνεύμα” αυτό, Πάνος Καμμένος και Αλέξης Τσίπρας μίλησαν τηλεφωνικά και συμφώνησαν ότι η ώρα του ραντεβού στο οποίο θα συζητήσουν το μέλλον της κυβέρνησης έχει φτάσει. Και το πολυαναμενόμενο ραντεβού θα γίνει τη Δευτέρα κάποια στιγμή. Άγνωστο αν το τετ α τετ θα γίνει πρωί, μεσημέρι ή βράδυ. Το μεσημέρι, πάντως, φέρεται ως η πιο πιθανή επιλογή, όπως άλλωστε ανέφεραν πηγές των ΑΝΕΛ.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ το συντομότερο δυνατό. Οι πληροφορίες άλλωστε θέλουν την κυβέρνηση να στέλνει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών και να ψηφίζεται αυτή μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος πήραν το… χρόνο που ήθελαν με την αναβολή της Παρασκευής και τώρα καλούνται (ο δεύτερος περισσότερο) να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Το δίλημμα του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, πάντως, παραμένει: στήριξη στην κυβέρνηση ή ψήφος εμπιστοσύνης.

Τι θα… πουν τη Δευτέρα

Αν και όλα παραμένουν σε επίπεδο σεναρίων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος (μετά το… άκυρο που του έριξαν οι ίδιοι οι βουλευτές του) αναμένεται να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ανασχηματισμό και να “βγάλει” από το κυβερνητικό σχήματα τα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, θα συνεχίσει μεν να στηρίζει την κυβέρνηση σε όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ενώ όταν φτάσει η ώρα για να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος θα θέσει στους βουλευτές των ΑΝΕΛ θέμα κομματικής πειθαρχίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο της κόρης του: «Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που είχαμε τη Λένα μας»
«Η απώλεια της Λένας είναι μια κατάσταση βιωματική που με φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Αντώνης Σαμαράς και Λένα Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος - Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Όταν λάβω τις αποφάσεις μου, όποιες κι αν είναι αυτές, θα τις εξηγήσω καθαρά και ξάστερα στον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς
360
Διαγράφονται από τα πανεπιστήμια 285.000 αιώνιους φοιτητές - «Δεύτερη ευκαιρία» σε 30.000 που επέστρεψαν στα έδρανα
Στα μητρώα των ΑΕΙ υπάρχει εγγεγραμμένος φοιτητής από το 1935 - Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις προσλήψεις στα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών
Πανεπιστήμιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόμβος ενέργειας η Ελλάδα – Οι νέοι Κρητικοί να πειστούν ότι οι «βεντέτες» είναι απόβλητα περασμένων καιρών
«Πολλά ειπώθηκαν και πολλά θα ειπωθούν για αυτό το ιστορικό διήμερο που χώρεσε μέσα σε 48 ώρες προσπάθειες ετών για να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε κόμβο ενέργειας» αναφερόμενος στα ενεργειακά deals
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 91
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έλαβε τιμητικό μετάλλιο από τον Δήμο Ύδρας – Παρών και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η επίσημη σελίδα του Δήμου Ύδρας, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κουκουδάκη, δίπλα τους και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ύδρα 54