Πολιτική

Εκλογές 2014: 2,5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Ακόμη μια δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας σήμερα και δίνει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την Ελιά στην τρίτη θέση για πρώτη φορά πάνω από τη Χρυσή Αυγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι της ΝΔ με 27,5%, στη δημοσκόπηση της Public Issue για τις ευρωεκλογές, με βάση τηλεφωνική έρευνα πρόθεσης ψήφου, που δημοσιεύει η “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Η Ελιά βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,5%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, Το Ποτάμι με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%. Στο 24%, παραμένει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Τα ποσοστά στην κατηγορία «Λοιπά», με σύνολο 7,5%, κατανέμονται ως εξής: ΛΑΟΣ 1,6%, ΕΠΑΜ 1%, Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές 0,9%, Γέφυρες-Δημιουργία Ξανά! Θ. Τζήμερος-Δράση Θ. Σκυλακάκης 0,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5% Ένωση Κεντρώων 0,5%, Λοιπά 1,4%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των εδρών, με βάση τα παραπάνω ποσοστά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνουν από 6 έδρες, Ελιά, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι από 2 έδρες, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1 έδρα, ενώ η ΔΗΜΑΡ θα διεκδικήσει 1 έδρα (0-1).

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 42% (46% τον Απρίλιο) έναντι 39% της Νέας Δημοκρατίας (39% τον Απρίλιο), ενώ το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη. Το 32% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά, έναντι του 10% που πιστεύει ότι η νίκη θα είναι με μεγάλη διαφορά. Τα αντίστοιχα ποσοστά της ΝΔ είναι 36% και 4%. Το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή: Τι ισχύει στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
«Θα εισηγηθώ προς συζήτηση στον δημόσιο διάλογο το ασυμβίβαστο Υπουργού και Βουλευτή, με αντικατάσταση του Υπουργού στη Βουλή από τον πρώτο επιλαχόντα για όσο συμμετέχει στο Υπουργικό Συμβούλιο, και με ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου του Βουλευτή», δήλωσε ο πρωθυπουργός
υπουργικό συμβούλιο
Άρση ασυλίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης - «Προκύπτει έμμεσα το όνομά μου»
«Από τη δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ προκύπτει με σαφήνεια ότι δεν υφίσταται καμία ένδειξη τέλεσης οποιασδήποτε παράνομης πράξης εκ μέρους μου», αναφέρει σε δήλωσή του
Ο βουλευτής της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης
Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη: Οι 3 αποφάσεις για τα «γαλάζια» στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
«Ζωηρές» παραμένουν και οι εισηγήσεις για κάλπες μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο η εισήγηση που αυτή τη στιγμή φέρεται να «κερδίζει» περισσότερο «έδαφος» είναι οι κάλπες να στηθούν αμέσως μετά τη ΔΕΘ, το φθινόπωρο
ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 35
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας