Πολιτική

Εκλογές 2014: 2,5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Ακόμη μια δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας σήμερα και δίνει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την Ελιά στην τρίτη θέση για πρώτη φορά πάνω από τη Χρυσή Αυγή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι της ΝΔ με 27,5%, στη δημοσκόπηση της Public Issue για τις ευρωεκλογές, με βάση τηλεφωνική έρευνα πρόθεσης ψήφου, που δημοσιεύει η “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Η Ελιά βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,5%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, Το Ποτάμι με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%. Στο 24%, παραμένει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Τα ποσοστά στην κατηγορία «Λοιπά», με σύνολο 7,5%, κατανέμονται ως εξής: ΛΑΟΣ 1,6%, ΕΠΑΜ 1%, Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές 0,9%, Γέφυρες-Δημιουργία Ξανά! Θ. Τζήμερος-Δράση Θ. Σκυλακάκης 0,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5% Ένωση Κεντρώων 0,5%, Λοιπά 1,4%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των εδρών, με βάση τα παραπάνω ποσοστά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνουν από 6 έδρες, Ελιά, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι από 2 έδρες, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1 έδρα, ενώ η ΔΗΜΑΡ θα διεκδικήσει 1 έδρα (0-1).

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 42% (46% τον Απρίλιο) έναντι 39% της Νέας Δημοκρατίας (39% τον Απρίλιο), ενώ το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη. Το 32% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά, έναντι του 10% που πιστεύει ότι η νίκη θα είναι με μεγάλη διαφορά. Τα αντίστοιχα ποσοστά της ΝΔ είναι 36% και 4%. Το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζαχαριάδης μετά την αντικατάστασή του: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι για έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο»
Ο απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «νέα δεδομένα» μετά την ίδρυση της ΕΛΑΣ - Στη θέση του ο Χρήστος Γιαννούλης, μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος
Κώστας Ζαχαριάδης
Νικήτας Κακλαμάνης για Αντώνη Σαμαρά: «Αν κάνει κόμμα, θα αντιπαρατεθώ μαζί του»
Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι θα στεναχωρηθεί εκ νέου αν ο πρώην πρωθυπουργός προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος, εκτίμησε ότι θα πάρει από τη ΝΔ «πολύ λιγότερο απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι»
Νικήτας Κακλαμάνης