Συμβαίνει τώρα:
Σοβαρο τροχαίο στον Κηφισό στο ύψος της Αχαρνών - Από μια λωρίδα η κίνηση
Πολιτική

Εκλογές 2014: 2,5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Ακόμη μια δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας σήμερα και δίνει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την Ελιά στην τρίτη θέση για πρώτη φορά πάνω από τη Χρυσή Αυγή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι της ΝΔ με 27,5%, στη δημοσκόπηση της Public Issue για τις ευρωεκλογές, με βάση τηλεφωνική έρευνα πρόθεσης ψήφου, που δημοσιεύει η “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Η Ελιά βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,5%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, Το Ποτάμι με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%. Στο 24%, παραμένει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Τα ποσοστά στην κατηγορία «Λοιπά», με σύνολο 7,5%, κατανέμονται ως εξής: ΛΑΟΣ 1,6%, ΕΠΑΜ 1%, Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές 0,9%, Γέφυρες-Δημιουργία Ξανά! Θ. Τζήμερος-Δράση Θ. Σκυλακάκης 0,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5% Ένωση Κεντρώων 0,5%, Λοιπά 1,4%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των εδρών, με βάση τα παραπάνω ποσοστά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνουν από 6 έδρες, Ελιά, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ποτάμι από 2 έδρες, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1 έδρα, ενώ η ΔΗΜΑΡ θα διεκδικήσει 1 έδρα (0-1).

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 42% (46% τον Απρίλιο) έναντι 39% της Νέας Δημοκρατίας (39% τον Απρίλιο), ενώ το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη. Το 32% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά, έναντι του 10% που πιστεύει ότι η νίκη θα είναι με μεγάλη διαφορά. Τα αντίστοιχα ποσοστά της ΝΔ είναι 36% και 4%. Το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Αλέξη Τσίπρα: «Rebranding αγκαλιά με τα συμφέροντα» – Νέα σύγκρουση για τη χρηματοδότηση της ΕΛΑΣ
Σκληρή απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις αιτιάσεις της Αμαλίας - «Οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
ΠΑΣΟΚ
Κοινή ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ με Χαρίτση, Ηλιόπουλο και μέλη της Νέας Αριστεράς – Εκτός η Κασιμάτη
Το κείμενο αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα που έθεσε σε λειτουργία η Περιφέρεια Αττικής για την καταγραφή κατοίκων των Προσφυγικών και περιλαμβάνει καταγγελίες για ελλιπή προστασία προσωπικών δεδομένων
Δούρου, Χαρίτσης, Τσακαλώτος, Κασιμάτη
Καταγγελία Τσίπρα για τη μεγάλη «μπίζνα» του κυβερνητικού cloud: Όροι που «φωτογραφίζουν» έναν μόνο υποψήφιο
Τρεις χαμένες χρονιές, μόλις 15 ημέρες διαβούλευσης και προϋποθέσεις που, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ, περιορίζουν δραστικά τον ανταγωνισμό
Τσίπρας και Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα μου η στήριξη της παραδοσιακής οικογένειας
Για την ανάγκη στήριξης της παραδοσιακής οικογένειας μίλησε ο Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «εμένα μου έχουν λείψει οι γιαγιάδες και οι παππούδες που μας μεγάλωσαν»
Παύλος Μαρινάκης 15