Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Εκλογές 2015: Η Ρηγίλλης εργοτάξιο για τη… μεγάλη επιστροφή

Εκλογές 2015: Η Ρηγίλλης εργοτάξιο για τη… μεγάλη επιστροφή

Να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, εκείνους κυρίως που ακολούθησαν άλλους δρόμους από το 2009 και μετά, θέλει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και με αυτόν το στόχο επιστρέφει απόψε στη Ρηγίλλης για την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας η Ρηγίλλης είχε αποκλειστεί. Και σήμερα, λίγες ώρες πριν από τη συγκέντρωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, θυμίζει… εργοτάξιο. Όλα πρέπει να είναι έτοιμα νωρίς άλλωστε, αφού στις 19:30 είναι προγραμματισμένο να ανέβει στη… σκηνή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ακριβώς μπροστά στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης 18 η εξέδρα είναι σχεδόν έτοιμη, η μικροφωνική εγκατάσταση έχει στηθεί και το μόνο που απομένει είναι οι τελευταίες πινελιές.




Λόγω της συγκέντρωσης, δρόμοι περιμετρικά της Ρηγίλλης όπως η οδός Σκουζέ και η βασιλέως Γεωργίου έχουν αποκλειστεί ήδη από την αστυνομία.





Ο Καραμανλής και οι άλλοι: θα είναι όλοι εκεί

Στην επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στις… ρίζες της θα είναι… όλοι εκεί. Ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευ. Μεϊμαράκη, στο ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης 18. Η Ελλάδα μπροστά», αναφέρει σχετική ανάρτηση της ΝΔ στα social media.

Το “παρών” αναμένεται να δώσουν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, πρώην υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές, μέλη της ΟΝΝΕΔ αλλά και απλοί ψηφοφόροι της ΝΔ. Αρκετά από τα στελέχη της ΝΔ έχουν απευθύνει ανοικτό προσκλητήριο με διάφορα συνθήματα.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, 40 χρόνια πριν, εγκαινίασε τα γραφεία στην οδό Ρηγίλλης στις 11 Ιουλίου του 1975. Στις 19.30 θα είμαστε όλοι ξανά στο σπίτι μας, στη Ρηγίλλης 18» έγραψε για παράδειγμα στη σελίδα του στο facebook ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, ανεβάζοντας φωτογραφία του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή από τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος.

Μία δική του φωτογραφία με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο μπαλκόνι του κτιρίου της Ρηγίλλης ανέβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το εξής σχόλιο: «Στις 19:30, θα είμαστε όλοι στη Ρηγίλλης. Αντλούμε δύναμη από την ιστορία μας!».

Αντίστοιχα μηνύματα έχουν στείλει και άλλα στελέχη του κόμματος ενώ η ΟΝΝΕΔ στη δική της ανακοίνωση απευθύνει προσκλητήριο για την αποψινή ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με το εξής κείμενο: «Δίνουμε ραντεβού εκεί απ΄ όπου ξεκινήσαμε. Ρηγίλλης 18. Στο ιστορικό κτίριο όπου πανηγυρίσαμε, κλάψαμε και γράψαμε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε