Πολιτική

Εκλογές 2015 – Λαφαζάνης: Νόμιζα ότι το συκώτι του Τσίπρα το έτρωγαν οι δανειστές… (VIDEO)

- Η έκπληξη στις εκλογές θα είναι η Λαϊκή Ενότητα εκτίμησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που απέκλεισε τα σενάρια συνεργασίας με τον Α. Μητρόπουλο
- ''Θα συμμετέχω στο debate – Στημένη κωμωδία η μάχη Τσίπρα – Μειμαράκη''
- Δεν πάω εγώ στη δραχμή, θα πάμε έτσι κι αλλιώς είναι θέμα επιβίωσης της χώρας, προέβλεψε ο Π. Λαφαζάνης
- ''Δεν ρίξαμε εμείς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παραιτήθηκε – Ο Τσίπρας αντί να ακυρώσει τα μνημόνια έφερε και τρίτο''
- Για τη δήλωση Τσίπρα πως του... έτρωγε το συκώτι μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Νόμιζα πως του το έτρωγαν οι δανειστές"

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, εκτίμησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Μega” και απέρριψε συνεργασίες με μνημονιακές δυνάμεις. Μάλιστα ξέκοψε κάθε πιθανότητα να βρεθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος ο Αλέξης Μητρόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μας στήριξε ποτέ.

Ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι θα συμμετέχει στο debate, αλλά χαρακτήρισε “κωμωδία” να θέλουν να πάνε σε δικομματική μάχη στημένη ανάμεσα σε δύο, με κοινό πρόγραμμα. Τι έχουν να πουν αυτοί οι άνθρωποι; Εγώ θα πάω για να γίνει συζήτηση, σημείωσε.

Δεν πάω εγώ στο εθνικό νόμισμα, θα πάμε έτσι κι αλλιώς είναι θέμα επιβίωσης της χώρας, προέβλεψε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο, θα μείνει στο μισά του δρόμου.

Μάλιστα χαρακτήρισε ως τρομοκρατία τα όσα ακούγονται περί καταστροφής αν βγούμε από την ευρωζώνη.
”Δεν έχουμε νοημοσύνη, δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν χώρες που είναι εκτός ευρώ; Το 90% του πλανήτη έχει εθνικό νόμισμα”.

Όταν δε ρωτήθηκε για τη φημολογούμενη δήλωση του Αλέξη Τσίπρας πως ο ίδιος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου του… έτρωγαν το συκώτι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε: “Δεν ξέρω αν το είπε όντως ο ίδιος ή αν είναι δημοσιογραφική απόδοση. Πάντως λυπάμαι πάρα πολύ αν ελέχθει μια τέτοια φράση γιατί εγώ πίστευα ότι το συκώτι του το έτρωγαν οι δανειστές”.

Στην ερώτηση ότι κάποιοι λένε πως συμπλέει με το σχέδιο Σόιμπλε για επιστροφή στη δραχμή απάντησε: ΄Εχετε δει κανένα τέτοιο σχέδιο Σόιμπλε; Μια φημολογία υπάρχει.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι είναι προφανές ότι ο Αλ. Τσίπρας πιέστηκε στην 17ωρη διαπραγμάτευση του Ιουλίου, σημειώνοντας και αυτό ήταν μέσα στο παιχνίδι. Μας ένωνε η αντιμνημονιακή ομπρέλα. Αντί να ακυρώσουμε τα μνημόνια, φέραμε και το τρίτο. Έλεγα ότι η επιλογή θα είναι η σύγκρουση. Αυτή να επιλέξουμε. Και ζητούσα να πάμε σε έναν άλλο δρόμο, από την επιλογή των μνημονίων, υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:
”Δεν ρίξαμε εμείς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παραιτήθηκε. Το θεσμικό θα ήταν να πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν το έκανε γιατί φοβόταν τη συζήτηση και φοβόταν την ψήφο εμπιστοσύνης, διότι μετά δεν θα είχε τη δυνατότητα η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές και να μας αιφνιδιάσει, αλλά και να πιάσει τον ελληνικό λαό στο ύπνο. Αυτό ήταν το σχέδιο, και με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, πάμε σε εκλογές εξπρές. Καμία συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις, έχουμε πόλεμο”.

Τέλος αναφερόμενος στο χρέος υποστήριξε ότι είναι ντροπή για τη χώρα να μην ζητεί τη διαγραφή του χρέους. Το δίλημμα είναι το χρέος ή η επιβίωση του ελληνικού λαού. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ότι μεταθέτουν το χρέος στις επόμενες γενιές. Καναμε αρκετά λάθη να μην κάνουμε και εγκλήματα, κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το κεντρικό λογισμικό της «Ασπίδας του Αχιλλέα» θα είναι ελληνικό – Μεμψίμοιρες οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ
«Θα παρουσιάσουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να γίνει το νησί πιο ανθεκτικό, πιο λειτουργικό και πιο ζωντανό όλο τον χρόνο» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 23
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 85