Πολιτική

Εκλογές 2015: Λαφαζάνης: Η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από Χούντα

«Η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από χούντα» υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Είναι πολύ χειρότερη» συνέχισε, διότι καθορίζει και τις τελευταίες λεπτομέρειες της ζωής μας. Ακόμα και το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία ή το αν θα ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές θα το καθορίζει η τρόικα. Έχουμε φτάσει σε σημείο τέτοιας νεοαποικιοποίησης, ώστε το προτεκτοράτο να μην παίζει κανένα ρόλο και να μην έχει καμία αξία. Εκεί έχουμε καταντήσει πλέον. Συνώνυμο ταπείνωσης και αναξιοπρέπειας. Αυτή, δυστυχώς, είναι η κατάσταση στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις είπε, ότι «έχουν καταρρεύσει, όπως έχει καταρρεύσει και ένα συστημικό πολιτικό σκηνικό», ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχουν πολλά συμφέροντα που θέλουν να υποβαθμίζουν, να υποεκτιμούν και να χαμηλώνουν τη «Λαϊκή Ενότητα». Δεν μας ενοχλεί αυτό. Θα περάσουν οι ημέρες, θα ανοίξουν οι κάλπες και τότε η πραγματικότητα θα φανεί. Για άλλη μια φορά, οι δημοσκοπήσεις θα τρίβουν τα μάτια τους».

“Αυτή την ώρα οι Έλληνες πολίτες είναι στην ουσία σκλάβοι. Σκλάβοι αδίστακτων κηδεμόνων και εκβιαστών, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να εξοντώνουν καθημερινά αυτή τη χώρα και τον ελληνικό λαό”, τόνισε σε άλλο σημείο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Είμαστε ένα μέτωπο δυνάμεων που θέλει να σταματήσει τη λιτότητα, το ξεπούλημα της χώρας, τις νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις, τη φορολεηλασία, την εθνική υποτέλεια» συνέχισε αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα ο επικεφαλής της.

«Θέλουμε να βάλουμε τη χώρα σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά. Θέλουμε να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες, οι οποίες ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό και αποτελούν μια μεγάλη μαύρη τρύπα που απορροφούν δεκάδες δισ. ευρώ από τον φορολογούμενο πολίτη χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην οικονομία».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το νόμισμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστήριξε ότι «αποτελεί ένα εργαλείο και ένα μέσο για να εφαρμόσουμε ένα προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα για τη χώρα. Αν μπορούσαμε εντός ευρωζώνης να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως, η ευρωζώνη έχει εξελιχθεί σε μια γερμανική οικονομική φυλακή, η οποία αποσυνθέτει και διαλύει τις κοινωνίες, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων χωρών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 78
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 5
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 92