Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: «Ψάχνει “αυτοφωράκια” ο Τσίπρας για να εφαρμόσει το Μνημόνιο»

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: «Ψάχνει “αυτοφωράκια” ο Τσίπρας για να εφαρμόσει το Μνημόνιο»

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μιλώντας στο Mega ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δραπετεύσει. Επιμένω, είπε, «ψάχνει αυτοφωράκια για να εφαρμόσει το Μνημόνιο».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να επιβάλλει φορολογία 23% στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια και θέλει να φορολογήσει τους αγρότες, κάτι το οποίο δεν θα κάνει η ΝΔ γιατί θα βρεί ισοδύναμα.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμα ότι θα συναντήσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και έχει ζητήσει ραντεβού και με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ για το μεταναστευτικό.

«Ζητώ και από τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και τώρα να συμπεριφερθεί υπεύθυνα και να μην χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Δεν θέλει αν γίνει τίποτα σε αυτό τον τόπο ο ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμα ότι το Μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ψήφισε έχει τρεις πυλώνες και ότι οι  μεταρρυθμίσεις – πολλές από αυτές πρέπει να γίνουν και ο Τσιπρας όταν τις κάναμε τις πολέμησε.

Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Ξαναδιαβάστε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έχει μέσα την φορολογία των αγροτών εμείς δεν θα την ψηφίσουμε. Θα βρούμε ισοδύναμα».

Ο κ. Μειμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για καθεστωτική αντίληψη αφού είπε ότι θα συνεργαστεί μόνο με τους ΑΝΕΛ.

Είπε ακόμα ότι η διαπραγμάτευση κρίνεται από το αποτέλεσμα και όχι από την χρονική διάρκεια. «Πήγαιναν στις διαπραγματεύσεις και δεν ήξεραν τα θέματα. Και σας λέω ότι το αποτέλεσμα ο ίδιος μας λέει ότι είναι τραγικό. Επτά μήνες μας πήγε πίσω και κατέστρεψε την χώρα».

«Αν το ήξερε και το έκανε είναι τραγικό του λάθος. Αν μπλόφαρε έκανε λάθος και μπήκε σε μια πορεία καταστροφική. Αν σου λένε έχεις δυο μήνες και λες εσύ “εγώ σας γράφω και κάνω δημοψήφισμα” τότε είναι εγκληματικό.

Και πρόσθεσε: «Αν πράγματι είχε πιστέψει ότι ο Σόιμπλε θέλει να μας βγάλει από το ευρώ δεν έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός;»

«Δεν σκέφτηκε που έβαλε την υπογραφή του; Πως κοιμάται; Απορώ», είπε για τον κ. Τσίπρα.

Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι αποφάσισε τις εκλογές στα μουλωχτά. «Μας έλεγε ψέμματα και μας αιφνιδίασε με τις εκλογές», είπε και ευχήθηκε: «Μακάρι να έρθει να συζητήσουμε σε ένα ντιμπέϊτ ο Τσίπρας».

Είπε ακόμα ότι θα μείνει αληθινός και παρορμητικός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε