Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Θα ζητήσω απο τον Τσίπρα να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Θα ζητήσω απο τον Τσίπρα να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας

Άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα έκανε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με στόχο να διασφαλιστεί η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Πιστεύω στη συναίνεση και τη συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι όταν πρόκειται για το καλό της χώρας, για τη διασφάλιση της θέσης της στην ευρωζώνη, είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι η καλύτερη επιλογή τους για τη διατήρηση της συνοχής της νομισματικής ένωσης.

«Ακόμη κι αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, κάτι που δεν θα συμβεί, θα αντιμετωπίζει τα ίδια εσωτερικά προβλήματα με τους διαφωνούντες κάθε φορά που θα φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κίνδυνος ενός grexit δεν έχει περάσει και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος», εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι αντίθετα η ΝΔ θα διασφαλίσει την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης και θα περάσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.

«Δεν υπήρχε ανάγκη να κηρυχθούν πρόωρες εκλογές και ο κ. Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση (για την απόφασή του) να βάλει τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια και να προκαλέσει αβεβαιότητα και αστάθεια την κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
«Είναι καταστροφικό να διεξάγονται εκλογές κάθε έξι μήνες», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας έγινε «το χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης αφού πήγε «κλαίγοντας» να ζητήσει ένα ακόμη πρόγραμμα διάσωσης, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είναι ένα πράγμα να είσαι καλό παιδί και εντελώς άλλο να είσαι ηγέτης», εξήγησε.

«Ο Τσίπρας μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες, χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας», κατήγγειλε ο κ. Μεϊμαράκης. «Παρόλα αυτά τον υποστηρίξαμε όταν πιστέψαμε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», κατέληξε.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε