Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2015: Οι εκπλήξεις και οι επικεφαλής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – “Μάχη” Τσίπρα – Μεϊμαράκη στο Ηράκλειο

Εκλογές 2015: Οι εκπλήξεις και οι επικεφαλής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – “Μάχη” Τσίπρα – Μεϊμαράκη στο Ηράκλειο

– Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα είναι πρώτος και στη λίστα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα “κατέβει” υποψήφιος και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
– Πληροφορίες θέλουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να καταλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής Επικρατείας
– Στη Β’ Αθήνας επικεφαλής θα είναι όπως φαίνεται ο Γ. Δραγασάκης, στην περιφέρεια Αττικής μετά το “όχι” στον Αλέξη Μητρόπουλο, την πρώτη θέση θα καταλάβει ο Αλέξανδρος Μπαλτάς- Στην Α’ Αθήνα θα δώσουν “μάχη” οι Γ. Σακκελαρίδης, Ν. Βούτσης και Ν. Φίλης
– Στη Β’ Αθήνας το κενό του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα καλύψει ο Δημήτρης Βίτσας

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για να “κλείσουν” τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα καθώς επιχειρείται να καλυφθούν τα κενά που προκάλεσε η διάσπαση του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς που προοριζόταν για επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον τοποθετήσει στην τελευταία και τιμητική θέση ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση.

Μετά από αυτή την κίνηση πληροφορίες θέλουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να καταλαμβάνει τη θέση αυτή, αν και το όνομά του ακούγεται και για τη Β’ Αθηνών, όπως και αυτά των Γ. Δραγασάκη και Π. Κουρουμπλή.

Στο Επικρατείας δεν αποκλείεται να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση η Θεανώ Φωτίου. Σε εκλόγιμες θέσεις θεωρείται πως θα είναι ο καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο οικονομολόγος, Κωνσταντίνος Βεργόπουλος.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα είναι πρώτος και στη λίστα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα “κατέβει” υποψήφιος και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ίδια περιφέρεια της Αθήνας μετά την αποχώρηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου θα τηρηθεί η σειρά κατάταξης με τους Γ. Σακκελαρίδη, Ν. Βούτση και Νίκο Φίλη, ενώ δεν αποκλείεται να μπει στο ψηφοδέλτιο και ο Χριστόφορος Βεναρδάκης.

Στη Β’ Αθήνας επικεφαλής θα είναι όπως φαίνεται ο Γ. Δραγασάκης, στην περιφέρεια Αττικής μετά το “όχι” στον Αλέξη Μητρόπουλο, την πρώτη θέση θα καταλάβει ο Αλέξανδρος Μπαλτάς.

Το ψηφοδέλτιο Αττικής, έχει διαμορφωθεί ως εξης: Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας,  Γιάννης Δέδες, Κατερίνα Καράλη,  Κατερίνα Θεοχάρη,  Άννα Στεργίου, Σταύρος Καραγκούνης, Θόδωρος Γκοτσόπουλος, Κ. Καλογρανης, Α. Μαραγκάκη, Ε. Δελαγραμμάτικα,  Ν. Πέππας, Κώστας Δέδες, Γιώτα Παππά, Ευαγγελία  Ντελάκη,  Σπύρος Μιχαήλ, Πάνος Ροδάκης.

Στη Β’ Αθήνας το ψηφοδέλτιο διαμορφώνεται ως εξής: Δραγασάκης, Κουρουμπλής, Παππάς, Μπαλάφας, Σκουρλέτης, Ξυδάκης, Θεωνάς, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Δημαράς, Σπίρτζης, Κατριβάνου, Τσιρώνης, Τόσκας, Καββαδία.

Πρώτος στην Α΄ Πειραιά θα είναι ο Θ. Δρίτσας, ενώ θα ακολουθήσουν η Ελένη Σταματάκη και ο πανεπιστημιακός Κ. Δουζίνας.

Στη Β’ Αθήνας το κενό του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα καλύψει ο Δημήτρης Βίτσας.

Στόχος των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιμετωπίσουν με δυνατά ονόματα τη Λαϊκή Ενότητα σε δύο κρίσιμες περιφέρειες.

Έτσι στη Μεσσηνία η Κουμουνδούρου κατεβάζει τον Γ. Κατρούγκαλο κόντρα στον Θανάση Πετράκο, ενώ φαίνεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς παίρνει “φύλλο πορείας” για τη Βοιωτία ώστε να συσπειρώσει τη βάση κόντρα στον Γ. Σταθά.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Νίκος Παρασκευόπουλος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης φημολογείται ότι θα τοποθετηθεί ο πρώην υπουργός Μάρκος Μπόλαρης.

Πληροφορίες από Mega

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε