Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εκλογές 2015: Πανούσης: Τρεις φορές με σταμάτησε ο Τσίπρας να μην παραιτηθώ

Εκλογές 2015: Πανούσης: Τρεις φορές με σταμάτησε ο Τσίπρας να μην παραιτηθώ

Για την εμπειρία του και τις δυσκολίες που συνάντησε στο διάστημα που ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Γιάννης Πανούσης στα Παραπολιτικά 90,1 και το Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Πανούσης αποκάλυψε ότι τρεις φορές ετοίμασε επιστολή παραίτησης αλλά την τελευταία στιγμή τον σταματούσε ο κ. Τσιπρας.
«Τρεις φορές ετοιμάστηκα να φύγω. Ετοίμασα επιστολές αλλά δεν τις έστειλα ποτέ γιατί ερχόταν ο πρωθυπουργός και μου έλεγε ότι είναι μαζί μου», ειπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Όταν ζητούσα να δω τον πρωθυπουργό αναρωτιόντουσαν όλοι γιατί το έκανα. Όταν πήρα το ελεύθερο έκανα κάποια πράγματα και μετά είπα ότι θα με κρίνει ο κόσμος».

Ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για στρέβλωση κάποιων πραγμάτων .
Στο ερώτημα γιατί δεν κατεβαίνει υποψήφιος είπε ότι είναι βασική του αρχή αυτό να μην είναι υποψήφιος.

«Δεν έχει να κάνει με τον κ. Τσίπρα τον οποίο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε», είπε.

Ο κ. Πανούσης είπε ακόμα όταν του ζητήθηκε να κρίνει την κυβέρνηση:

«Οι υπουργοί ήταν καλά παιδιά και έντιμα αλλά άπειρα. Ήταν στοχαστές και ακτιβιστές. Έτσι δεν κυβερνάς. Είχαν μια εσωτερική σχιζοφρένεια. Η το πιστεύεις και το εφαρμόζεις το πρόγραμμα ή δεν το πιστεύεις και πας σπίτι σου».

Όταν ρωτήθηκε αν θα συμμετείχε ξανά σε ένα κυβερνητικό σχήμα είπε: «Για να συμμετάσχω σε μια νέα κυβέρνηση Τσίπρα ή εθνικού σκοπού θα το συζητούσα θα έθετα και τους όρους μου».

Για την Αριστερά είπε ακόμα ότι αν θέλει να έχει μέλλον πρέπει κάποια πράγματα να τα ξανασκεφτεί και να τα αντιληφθεί αλλιώς.

Αναφερόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και ερωτηθείς αν ήταν λάθος επιλογή του Αλέξη Τσίπρα είπε:

«Ήταν να γίνει υπουργός Δικαιοσύνης αλλά υπήρξαν αντιδράσεις και πρότεινε η ιδια την Προεδρία της Βουλής και μεσα στην βαβούρα έγινε δεκτό. Όποιος πάει να δείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από τους άλλους νομίζω ότι χάνεται σε αυτή την χώρα. Νομίζω θα καεί πολύ γρήγορα. Κατά την γνώμη μου δεν θα παίξει κανέναν ρόλο».

Για το κόμμα Λαφαζάνη είπε: «Το κόμμα Λαφαζάνη είναι συγκυριακό. Αν κάνει λάθη ο Τσιπρας τότε θα μπει στην Βουλή τώρα αλλά μετά δεν θα ξαναμπεί».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε