Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές 2015: Σήκωσαν… μανίκια Τσίπρας – Λαφαζάνης – Οι μπηχτές του πρωθυπουργού και η έκρηξη του “συντρόφου”

Εκλογές 2015: Σήκωσαν… μανίκια Τσίπρας – Λαφαζάνης – Οι μπηχτές του πρωθυπουργού και η έκρηξη του “συντρόφου”

– Ο Αλέξης Τσίπρας “καρφώνει” τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, χωρίς να τον κατονομάζει: Πριν από λίγο καιρό οι ίδιοι άνθρωποι εξέφραζαν φόβους ότι αν “πέσει” μία τράπεζα θα τους πάρουν ελικόπτερα από το πρωθυπουργικό γραφείο
– “Απασφάλισε” ο Λαφαζάνης μετά τη συνέντευξη Τσίπρα: Το θράσος του…
– “Με θράσος ταυτίζει την Λαϊκή Ενότητα με τα συστημικά κόμματα, την ώρα που ο ίδιος συνυπογράφει μαζί τους το χειρότερο μνημόνιο των τελευταίων πέντε ετών και εκβιάζει τον ελληνικό λαό” τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας
– “Η επιστροφή στη δραχμή, δεν είναι αριστερή επιλογή”, υποστήριξε ο πρωθυπουργός 

Αναφερόμενος στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, κατά την πρώτη του προεκλογική συνέντευξη στον Alpha, είπε ότι αυτό που τον στεναχωρεί περισσότερο είναι «ο εμφύλιος εντός της αριστεράς μέσα σε λίγες ημέρες που προκάλεσαν οι πρώην συντρόφοί του», οι ίδιοι που, όπως είπε, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου εξέφραζαν φόβους ότι αν «πέσει» μία τράπεζα θα τους πάρουν ελικόπτερα από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι πολιτικές διαφορές είναι θεμιτές και ο καθένας θα κριθεί από το πολιτικό του σχέδιο, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι αν υπάρχει εναλλακτική, βιώσιμη λύση, αν με την έξοδο από το ευρώ θα ήταν καλύτερα τα πράγματα και κυρίως αν υπήρχε κάποια μέθοδος που θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα, θα ήθελε να την ακούσει.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρωθυπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί.
 
Για τον κ. Βαρουφάκη είπε ότι συνειδητοποίησε το πρόβλημα όταν στις 25 Ιουνίου οι Λαγκάρντ, Γιούνκερ και Ντράγκι αρνούνταν να τον ακούσουν όταν μιλούσε, είχε χάσει την αξιοπιστία του, ανέφερε.
 
Όσον αφορά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε ότι χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε συμφωνία και πρόσθεσε ότι τον αδίκησε όταν στην αρχή συγκρότησε την κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ακόμη και στο θέμα του Grexit ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε… στοχευμένα: “Δεν ήταν επιλογή η επιστροφή στη δραχμή, γιατί ξέρω ότι δεν είναι μια αριστερή επιλογή. Έξω από την Ευρώπη δεν θα είναι καλύτερα τα πράγματα για τα λαϊκά στρώματα. Η Ευρώπη είναι σαν ενα μεγάλο καράβι και η Ελλάδα είναι για πολλά χρόνια στο κατάστρωμα μαζί με άλλες χώρες”.

“Απασφάλισε” ο Λαφαζάνης μετά τη συνέντευξη Τσίπρα: Το θράσος του…

Ο Λαφαζάνης πήρε τ’ όπλο του. Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και τα όσα είπε ή άφησε να εννοηθούν για την Λαϊκή Ενότητα και τον άλλοτε …σύντροφό του (χωρίς να κατονομάσει), ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

“Με θράσος ταυτίζει την Λαϊκή Ενότητα με τα συστημικά κόμματα, την ώρα που ο ίδιος συνυπογράφει μαζί τους το χειρότερο μνημόνιο των τελευταίων πέντε ετών και εκβιάζει τον ελληνικό λαό θέτοντας νομισματικά διλήμματα, ενώ το διακύβευμα είναι ο απεγκλωβισμός ή όχι από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε μια ύστατη προσπάθεια ωραιοποίησης του «αριστερού» μνημονίου ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω της σημερινής του συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, έδειξε το νέο μνη ονιακό του πρόσωπο. 
Με πολλά «ειλικρινή» ψέματα ο Πρωθυπουργός «δεσμεύτηκε» να υλοποιήσει κατά γράμμα τόσο τα παλιά μνημόνια, όσο και το νέο, το οποίο θα βάλει την οριστική ταφόπλακα στην κοινωνία και στην ελληνική οικονομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας , εμφανώς εκνευρισμένος, υπογράμμισε ότι πληγώνεται από τον «εμφύλιο» στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι ο καθένας θα κριθεί από το πολιτικό του σχέδιο.
Μάλλον ξεχνά, ότι ο ίδιος και το περιβάλλον Μαξίμου αποφάσισαν να αθετήσουν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας χωρίς την συγκατάθεση του Ελληνικού λαού και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, με θράσος ταυτίζει την Λαϊκή Ενότητα με τα συστημικά κόμματα, την ώρα που ο ίδιος συνυπογράφει μαζί τους το χειρότερο μνημόνιο των τελευταίων πέντε ετών και εκβιάζει τον ελληνικό λαό θέτοντας νομισματικά διλήμματα, ενώ το διακύβευμα είναι ο απεγκλωβισμός ή όχι από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και η προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο ελληνικός λαός, για άλλη μια φορά, δεν θα υποκύψει στα εκβιαστικά διλλήματα και στις εκλογές θα τιμήσει την συντριπτικά πλειοψηφική απόφαση του ΟΧΙ στο δημοψηφίσμα της 5ης του Ιούλη, αναδεικνύοντας την λαϊκή ενότητα σε ισχυρή πολιτική δύναμη που θα βάλει την σφραγίδα της στους κοινωνικούς αγώνες και στις πολιτικές εξελίξεις. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε