Πολιτική

Εκλογές 2019: Αυτές είναι οι άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες της ΝΔ

Μειώσεις σε φόρους, ελάφρυνση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να μην «ανοίξουν» οι φυλακές, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών. Αυτές είναι οι βασικές κυβερνητικές προτεραιότητες της ΝΔ, καθώς θα περιληφθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου κι εφόσον, βέβαια, αναδειχθεί νικήτρια και σχηματίσει κυβέρνηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τούτα αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι, ενώ κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ανατολική Αττική επέμεινε ότι ζητάει ισχυρή εντολή, η οποία – όπως είπε – όσο πιο ισχυρή είναι τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι απαιτήσεις για την επόμενη μέρα.

Ενδιαφέρον έχει, εξάλλου, το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων. Όπως τόνισε, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα επιβάλλει την πιστή και χωρίς καμία εξαίρεση τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για να θωρακιστούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων τους. 

[read4more]

«Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που επέβαλε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία», το οποίο τότε χαρακτηρίστηκε ως υπερβολικό μέτρο από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «θα δώσει επαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε ο πλούτος και η ευημερία να μοιράζεται δίκαια μεταξύ των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων», συγκροτώντας ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» μεταξύ εργαζομένων κι επιχειρήσεων. Επίσης, ως προς τις επενδύσεις, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να πληρούν δύο απαρέγκλιτες προϋποθέσεις. «Πρώτον, η ανάπτυξη να είναι συμμετοχική, δηλαδή να είναι κερδισμένοι και ο κόσμος της εργασίας και ο κόσμος των επιχειρήσεων και δεύτερον, η ανάπτυξη να προστατεύει τα βασικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το περιβάλλον».

Click4more: Δημοσκόπηση Pulse: Τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ

Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη έρχεται ως συνέχεια της εκτενούς αναφοράς του για τις εργασιακές σχέσεις στην ομιλία του Ελευσίνα, κατά την οποία έστειλε τέσσερα μηνύματα σε όσους επιχειρηματίες παραβιάζουν σήμερα την νομοθεσία: “Πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν θα χωρούν με κυβέρνηση ΝΔ. Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν θα νοούνται. Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν θα συγχωρούνται. Και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν θα επιτρέπεται. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε, επίσης, με επιτακτικό τρόπο τις μεγάλες επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα”.

Σήμερα ξεκινάει η τριήμερη περιοδεία του κ. Μητσοτάκη σε Θράκη και Μακεδονία και το Σάββατο θα συναντήσει όλους τους υποψήφιους βουλευτές στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
6
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
5
ΚΥΣΕΑ: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά
Στην συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, τα C-390 Millennium, τα UAV V-BAT και Heron, καθώς και τα υποβρύχια Victa
Πύραυλοι
O Γιώργος Βλάχος ανάβει φωτιές στη ΝΔ: Δεν βλέπει αυτοδυναμία και δεν αποκλείει συνεργασία με Σαμαρά – «Όλα μπαίνουν στο τραπέζι μετά τις εκλογές»
Ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής δεν αποκλείει το σενάριο αλλαγής ηγεσίας και επαναλαμβάνει τη διαφωνία του για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υπουργού
Γιώργος Βλάχος 14