Πολιτική

Εκλογές 2019: Αυτές είναι οι άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες της ΝΔ

Μειώσεις σε φόρους, ελάφρυνση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να μην «ανοίξουν» οι φυλακές, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών. Αυτές είναι οι βασικές κυβερνητικές προτεραιότητες της ΝΔ, καθώς θα περιληφθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου κι εφόσον, βέβαια, αναδειχθεί νικήτρια και σχηματίσει κυβέρνηση.

Τούτα αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι, ενώ κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ανατολική Αττική επέμεινε ότι ζητάει ισχυρή εντολή, η οποία – όπως είπε – όσο πιο ισχυρή είναι τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι απαιτήσεις για την επόμενη μέρα.

Ενδιαφέρον έχει, εξάλλου, το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων. Όπως τόνισε, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα επιβάλλει την πιστή και χωρίς καμία εξαίρεση τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για να θωρακιστούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων τους. 

[read4more]

«Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που επέβαλε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία», το οποίο τότε χαρακτηρίστηκε ως υπερβολικό μέτρο από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «θα δώσει επαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε ο πλούτος και η ευημερία να μοιράζεται δίκαια μεταξύ των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων», συγκροτώντας ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» μεταξύ εργαζομένων κι επιχειρήσεων. Επίσης, ως προς τις επενδύσεις, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να πληρούν δύο απαρέγκλιτες προϋποθέσεις. «Πρώτον, η ανάπτυξη να είναι συμμετοχική, δηλαδή να είναι κερδισμένοι και ο κόσμος της εργασίας και ο κόσμος των επιχειρήσεων και δεύτερον, η ανάπτυξη να προστατεύει τα βασικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το περιβάλλον».

Click4more: Δημοσκόπηση Pulse: Τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ

Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη έρχεται ως συνέχεια της εκτενούς αναφοράς του για τις εργασιακές σχέσεις στην ομιλία του Ελευσίνα, κατά την οποία έστειλε τέσσερα μηνύματα σε όσους επιχειρηματίες παραβιάζουν σήμερα την νομοθεσία: “Πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν θα χωρούν με κυβέρνηση ΝΔ. Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν θα νοούνται. Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν θα συγχωρούνται. Και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν θα επιτρέπεται. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε, επίσης, με επιτακτικό τρόπο τις μεγάλες επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα”.

Σήμερα ξεκινάει η τριήμερη περιοδεία του κ. Μητσοτάκη σε Θράκη και Μακεδονία και το Σάββατο θα συναντήσει όλους τους υποψήφιους βουλευτές στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φάμελλος για Γεωργιάδη: «Αν ο Μητσοτάκης δεν τον διώξει, είναι ίδιος και χειρότερος»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την αποπομπή του υπουργού Υγείας, με αφορμή τις δηλώσεις του για τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση της Δικαιοσύνης και «παρακρατικό καθεστώς»
Άδωνις Γεωργιάδης και Σωκράτης Φάμελλος
Boρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο, η αντιπολίτευση δεν έχει τίποτα άλλο να πει
Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός υποστήριξε ότι οι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί δεν θεμελιώνουν ποινικές ευθύνες και τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας για υποθέσεις διαμεσολάβησης
Μάκης Βορίδης
7
Σκέρτσος για Μυλωνάκη: Ο αγώνας του μας αφορά όλους, η πολιτική δεν μπορεί να υπηρετεί την απανθρωπιά
Με ανάρτησή του, ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη μάχη που δίνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου και καταγγέλλει τη «δολοφονία χαρακτήρων»
Άκης Σκέρτσος
Νέα ανάρτηση Πλεύρη με αποσπάσματα της δικογραφίας: «Ψεύτες σβήστε, καμία κατηγορία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επανέρχεται, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση αφορά μήνυση υπαλλήλου για μη άσκηση πειθαρχικής δίωξης, ενώ καταγγέλλει διασπορά fake news και προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη
Θάνος Πλεύρης 10