Πολιτική

Εκλογές 2019: Αυτές είναι οι άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες της ΝΔ

Μειώσεις σε φόρους, ελάφρυνση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να μην «ανοίξουν» οι φυλακές, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών. Αυτές είναι οι βασικές κυβερνητικές προτεραιότητες της ΝΔ, καθώς θα περιληφθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου κι εφόσον, βέβαια, αναδειχθεί νικήτρια και σχηματίσει κυβέρνηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τούτα αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι, ενώ κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ανατολική Αττική επέμεινε ότι ζητάει ισχυρή εντολή, η οποία – όπως είπε – όσο πιο ισχυρή είναι τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι απαιτήσεις για την επόμενη μέρα.

Ενδιαφέρον έχει, εξάλλου, το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων. Όπως τόνισε, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα επιβάλλει την πιστή και χωρίς καμία εξαίρεση τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για να θωρακιστούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων τους. 

[read4more]

«Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που επέβαλε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία», το οποίο τότε χαρακτηρίστηκε ως υπερβολικό μέτρο από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «θα δώσει επαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε ο πλούτος και η ευημερία να μοιράζεται δίκαια μεταξύ των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων», συγκροτώντας ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» μεταξύ εργαζομένων κι επιχειρήσεων. Επίσης, ως προς τις επενδύσεις, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να πληρούν δύο απαρέγκλιτες προϋποθέσεις. «Πρώτον, η ανάπτυξη να είναι συμμετοχική, δηλαδή να είναι κερδισμένοι και ο κόσμος της εργασίας και ο κόσμος των επιχειρήσεων και δεύτερον, η ανάπτυξη να προστατεύει τα βασικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το περιβάλλον».

Click4more: Δημοσκόπηση Pulse: Τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ

Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη έρχεται ως συνέχεια της εκτενούς αναφοράς του για τις εργασιακές σχέσεις στην ομιλία του Ελευσίνα, κατά την οποία έστειλε τέσσερα μηνύματα σε όσους επιχειρηματίες παραβιάζουν σήμερα την νομοθεσία: “Πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν θα χωρούν με κυβέρνηση ΝΔ. Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν θα νοούνται. Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν θα συγχωρούνται. Και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν θα επιτρέπεται. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε, επίσης, με επιτακτικό τρόπο τις μεγάλες επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα”.

Σήμερα ξεκινάει η τριήμερη περιοδεία του κ. Μητσοτάκη σε Θράκη και Μακεδονία και το Σάββατο θα συναντήσει όλους τους υποψήφιους βουλευτές στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 15