Πολιτική

Εκλογές 2019: Αυτές είναι οι άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες της ΝΔ

Μειώσεις σε φόρους, ελάφρυνση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να μην «ανοίξουν» οι φυλακές, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών. Αυτές είναι οι βασικές κυβερνητικές προτεραιότητες της ΝΔ, καθώς θα περιληφθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου κι εφόσον, βέβαια, αναδειχθεί νικήτρια και σχηματίσει κυβέρνηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τούτα αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι, ενώ κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ανατολική Αττική επέμεινε ότι ζητάει ισχυρή εντολή, η οποία – όπως είπε – όσο πιο ισχυρή είναι τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι απαιτήσεις για την επόμενη μέρα.

Ενδιαφέρον έχει, εξάλλου, το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων. Όπως τόνισε, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα επιβάλλει την πιστή και χωρίς καμία εξαίρεση τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για να θωρακιστούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων τους. 

[read4more]

«Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που επέβαλε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία», το οποίο τότε χαρακτηρίστηκε ως υπερβολικό μέτρο από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «θα δώσει επαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε ο πλούτος και η ευημερία να μοιράζεται δίκαια μεταξύ των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων», συγκροτώντας ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» μεταξύ εργαζομένων κι επιχειρήσεων. Επίσης, ως προς τις επενδύσεις, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να πληρούν δύο απαρέγκλιτες προϋποθέσεις. «Πρώτον, η ανάπτυξη να είναι συμμετοχική, δηλαδή να είναι κερδισμένοι και ο κόσμος της εργασίας και ο κόσμος των επιχειρήσεων και δεύτερον, η ανάπτυξη να προστατεύει τα βασικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το περιβάλλον».

Click4more: Δημοσκόπηση Pulse: Τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ

Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη έρχεται ως συνέχεια της εκτενούς αναφοράς του για τις εργασιακές σχέσεις στην ομιλία του Ελευσίνα, κατά την οποία έστειλε τέσσερα μηνύματα σε όσους επιχειρηματίες παραβιάζουν σήμερα την νομοθεσία: “Πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν θα χωρούν με κυβέρνηση ΝΔ. Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν θα νοούνται. Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν θα συγχωρούνται. Και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν θα επιτρέπεται. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε, επίσης, με επιτακτικό τρόπο τις μεγάλες επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα”.

Σήμερα ξεκινάει η τριήμερη περιοδεία του κ. Μητσοτάκη σε Θράκη και Μακεδονία και το Σάββατο θα συναντήσει όλους τους υποψήφιους βουλευτές στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
16
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν οι δράστες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε νέο κύμα τρομοκρατίας, μίλησε για «νοσταλγούς μιας παλιάς κατάστασης» και έστειλε μήνυμα ότι «η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
43
Το δείπνο Σαμαρά με εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, η ενόχληση στο Μαξίμου και η εξίσωση των αναποφάσιστων
Η συνάντηση με τους Αθανασίου, Λεονταρίδη και Καρασμάνη, το λακωνικό σχόλιο Μαρινάκη και οι μετρήσεις που δείχνουν γιατί το ενδεχόμενο κόμμα του πρώην πρωθυπουργό δεν περνά απαρατήρητο
Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης και Θεόφιλος Λεονταρίδης 39