Πολιτική

Εκλογές 2019: Δεν κατεβαίνουν οι ΑΝΕΛ! Καμμένος: Αναγνωρίζω τη νίκη του Μητσοτάκη

Δεν θα συμμετάσχουν οι ΑΝΕΛ οι εκλογές της 7ης Ιουλίου. Καμμένος: Μπορώ να είμαι πιο χρήσιμος εκτός Βουλής. Θα συνεργαστώ με άλλες πατριωτικές δυνάμεις, είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Νέα αναφορά στον Τζορτζ Σόρος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την απόφαση των ΑΝΕΛ να μην κατέβουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

«Αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε την απόφασή μας να μη μετάσχουμε στις βουλευτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον επόμενο μήνα. Ακούσαμε τη φωνή του ελληνικού λαού», είπε ο Πάνος Καμμένος στη δήλωσή του.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «νέα εποχή στην ελληνική πολιτική», σημειώνοντας ότι «ο ελληνικός λαός εξέφρασε την άποψή του. Έχει ψηφίσει για πολιτική αλλαγή. Αναγνωρίζω τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές και ειλικρινά ελπίζω ότι θα μπορέσει να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ψήφισε ο ελληνικός λαός».

anel ethnikosymvoulio
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εξαπολύοντας πυρά τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη Νέα Δημοκρατία, ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τη στάση των μεγάλων πολιτικών κομμάτων «εντελώς ακατάλληλη» και για «κακόβουλη πόλωση της πολιτικής, η οποία οδήγησε σε λασπολογία, τρανό παράδειγμα η τελευταία συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών».

“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την προσφορά 80 δις από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας για έξοδο και από τις δύο και μετατροπής της χώρας σε ευρωπαϊκή αποθήκη προσφύγων και παράνομων μεταναστών”

Ο ίδιος, πάντως, δεν θα αποσυρθεί από την πολιτική. Ούτε και οι ΑΝΕΛ διαλύονται ως κόμμα. «Είναι καθήκον μου να συνεχίσω να υπηρετώ τον ελληνικό λαό. Θα παραμείνω ενεργός. Αφού σας υπηρέτησα ως ενεργό μέλος του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης για 27 χρόνια, ξέρω ότι σήμερα, μπορώ να σας είμαι περισσότερο χρήσιμος εκτός Κοινοβουλίου παρά εντός», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

“Οικοδομήσαμε την ισχυρότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ στη Μεσόγειο, δεν διαρρήξαμε τις σχέσεις μας με την ομόδοξη Ρωσία. Η Ελλάδα είναι πλέον σημαντικός ενεργειακός παράγοντας στην περιοχή”

Ο Πάνος Καμμένος, μάλιστα έκανε γνωστό πως θα «εργαζόμενος με άλλες πατριωτικές δυνάμεις, θα δημιουργήσουμε μια κίνηση αδιάκοπης διαρκούς αλλαγής. Θα βάλουμε την Ελλάδα μπροστά».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε για σοβαρό κίνδυνο στα εθνικά θέματα, για «απειλή νέας τουρκικής εισβολής στην Κυπριακή Οικονομική Ζώνη, και την προσπάθεια μέσω κρίσης να ανοίξει συζήτηση για συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στο Αιγαίο που θα αποτελεί εθνική προδοσία».

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, την Κύπρο και τον αραβικό κόσμο, λέγοντας πως η Ελλάδα διατήρησε τον ηγετικό της ρόλο στη Μεσόγειο.

anel ethnikosymvoulio
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φυσικά δεν έλειψε η αναφορά στον Τζορτζ Σόρος. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε (…) και να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια σε εκείνους που την διακινδύνευσαν και βοήθησαν να επηρεάσουν τις εθνικές πολιτικές δυνάμεις έτσι ώστε να προδώσουν τον λαό τους.

Γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι δράστες – άτομα σαν τον Τζορτζ Σορος και τη συμμορία του, η οποία αποτελείται από ανάλγητους πολιτικούς και εξωνημένους δημοσιογράφους, που πρέπει να αναχαιτιστούν με κάθε κόστος. Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα και δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει αντικείμενο αστάθειας λόγω ξένης επιρροής», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Δείτε τη δήλωση του Πάνου Καμμένου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας για τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο: «Η απώλειά τους υπενθυμίζει το βαρύ τίμημα όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στο Πυροσβεστικό Σώμα
Κωνσταντινος Τασούλας
Χαρακόπουλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Άρνηση συναίνεσης ακόμη και για την προστασία της γλώσσας και της σημαίας
Ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας προειδοποιεί ότι στην επόμενη Βουλή μπορεί να μην υπάρχουν οι αναγκαίες πλειοψηφίες και επαναφέρει τον στόχο της αυτοδυναμίας ως εγγύηση πολιτικής σταθερότητας
Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία
ΥΠΕΞ για Κυπριακό: Στήριξη στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για νέα άτυπη διάσκεψη – «Σταθερός στόχος η επίλυση στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΟΗΕ»
Η Αθήνα χαιρετίζει την πρόθεση του γγ των Ηνωμένων Εθνών να συγκαλέσει νέα συνάντηση σε σχήμα 5+1 και δηλώνει έτοιμη να συμβάλει στην επανεκκίνηση των συνομιλιών
Κυπριακό
Το ΠΑΣΟΚ ζητά να αποσυρθεί το βιβλίο Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της Γ΄ Γυμνασίου: «Αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα»
Η Χαριλάου Τρικούπη αιτείται νέα επιστημονική και παιδαγωγική αξιολόγηση του εγχειριδίου, καταγγέλλοντας ότι το περιεχόμενου του δεν συνάδει με τον παιδαγωγικό και δημοκρατικό ρόλο του δημόσιου σχολείου
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Ο Αυγερινός αποχωρεί από υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος Καρυστιανού: «Πληροφορήθηκα εκ των υστέρων για παράλληλο Γραφείο Τύπου»
Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» κάνει λόγο για «φυτευτούς συμβουλάτορες» - Οι αλλαγές που δρομολογούνται μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.   (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 66
Ένταση στη Λήμνο κατά την επίσκεψη Γεωργιάδη: «Δεν θέλουμε παράσιτα, δρόμο» – Η απάντηση του υπουργού Υγείας
Μετά τα εγκαίνια των νέων ΤΕΠ του νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας βρέθηκε αντιμέτωπος με έντονες αντιδράσεις πολιτών, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι στην «παλλημνιακή κινητοποίηση» συμμετείχαν μόλις 15 έως 20 άτομα
Άδωνις Γεωργιάδης
88