Πολιτική

Εκλογές 2019: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις του δεύτερου γύρου!

Μπακογιάννης στην Αθήνα, Πατούλης στην Αττική, Ζέρβας στην Θεσσαλονίκη, Μώραλης στον Πειραιά. Στο πλευρό των ηττημένων ο Τσίπρας, πανηγυρίζει για το 11/13 στις περιφέρειες ο Μητσοτάκης Νικήτρια όλων η αποχή, δεν πήγαν να ψηφίσουν οι 2 στους 3. Απόλυτο θρίλερ η εκλογή νέου δημάρχου στα Γιάννενα. Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις μέσα από το live blogging του newsit.gr.

Εκλογές 2019 λοιπόν! Το… δεύτερο εκλογικό ημίχρονο ξεκίνησε από τις 07:00 το πρωί της Κυριακής, 02.06.2019 και ήδη έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση για τα αποτελέσματα από τις επαναληπτικές εκλογές.

Η ΝΔ επικρατεί κατά κράτος στις περισσότερες Περιφέρειες και Δήμους και οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Εκλογές 2019: Αποθεώθηκε ο Τσίπρας στην Κυψέλη

Πλήθος κόσμου χειροκρότησε τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Κυριακής, 02.06.2019, όταν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη. Του φώναζαν «Είμαστε μαζί σου» και «Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός». Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το εκλογικό τμήμα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα, κόσμος εμφανώς περισσότερος από αυτόν που περίμενε τον πρωθυπουργό την πρώτη Κυριακή.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξη του φαινόταν ευδιάθετος αλλά δεν έκανε δηλώσεις. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα ο πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους έστειλε μήνυμα στήριξης των προοδευτικών υποψηφίων στις εκλογές.

«Οι επιλογές μας είναι κρίσιμες και γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το 172ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν δημάρχους και περιφερειάρχες, οι οποίοι «έχουν το κύρος να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Επαναληπτικές εκλογές: Μαζί με την σύζυγό του ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε παράλληλα μήνυμα στους πολίτες για συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Καλώ τους πολίτες να προσέλθουν για να εκλέξουν δημάρχους και περιφερειάρχες. Να συμμετάσχουν στη γιορτή της δημοκρατίας, ιδίως στις περιοχές όπου έχει στηθεί μία κάλπη. Καλή ψήφο σε όλους και σε όλες».

Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και η συζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Και στο ΚΙΝΑΛ… χαμός!

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μονοπωλούν το ενδιαφέρον, μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η Φώφη Γεννηματά σήκωσε σήμερα… το γάντι και επιτέθηκε στον πρώην αρχηγό του κόμματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Twitter δεν… χαρίστηκε σε κανέναν και ένα νέο πάρτυ στήθηκε στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 6
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά