Πολιτική

Εκλογές 2019 – Ο Μητσοτάκης, το δίλημμα των εκλογών και τα πρώτα νομοσχέδια

Νέες περιπέτειες για τη χώρα με άγνωστη κατάληξη ή θα προχωρήσει μπροστά, με αλήθεια και ανάπτυξη; Αυτό είναι το δίλημμα που βάζει πλέον εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου η ΝΔ, όπως το παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ενώπιον των μελών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυψε παράλληλα ότι στοχεύει στην αυτοδυναμία, επισημαίνοντας με νόημα πως ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, καθώς «είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση».

Παρουσιάζοντας το σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο brand «Μακεδονία», το οποίο δεσμεύεται να στηρίξει και ν’ αναδείξει η κυβέρνησή του ως αντίβαρο στη συμφωνία των Πρεσπών. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναφέρθηκε στο σχέδιο για τους «Δρόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου», οι οποίοι συνοψίζονται από την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Βεργίνας, της Πέλλας και της Αμφίπολης.

[read4more]

Για μία ακόμη φορά, εξάλλου, αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες της πολιτικής της ΝΔ για ένα φιλικό προς τους επενδυτές περιβάλλον: μείωση φόρων και κίνητρα για την επένδυση νέων κεφαλαίων, απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ένα κράτος-αρωγός στην ανάπτυξη και αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά. Τόνισε, ωστόσο, με νόημα ότι οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές δεν θα έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτους και – κυρίως – τους εργαζομένους τους.

Ιδιαίτερα ως προς το τελευταίο και ξορκίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα… φαντάσματα του επταημέρου και την κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η εργατική νομοθεσία θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως, ενώ οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους που συμβάλλουν στην πρόοδό τους.

Το νομοσχέδιο με τις μειώσεις φόρων και τα κίνητρα για επενδύσεις θα είναι, άλλωστε, ένα από τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει και για συμβολικούς λόγους άμεσα προς ψήφιση η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως έχει αποκαλύψει στη συνέντευξή του στο newsit.gr την παραμονή των ευρωεκλογών ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας το έτερο νομοσχέδιο είναι αυτό για τη δομή και λειτουργία της κυβέρνησης και των οργάνων της.

Κατά πληροφορίες, στα δύο αυτά νομοσχέδια άμεσης προτεραιότητας θα προστεθεί άλλο ένα: αυτό που θα λύνει τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με την απλή αναλογική στους δήμους όλης της χώρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι στρεβλώσεις θα ξεπεραστούν με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των οικονομικών επιτροπών και των επιτροπών ποιότητας ζωής των δήμων σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21