Πολιτική

Εκλογές 2019 – Ο Μητσοτάκης, το δίλημμα των εκλογών και τα πρώτα νομοσχέδια

Νέες περιπέτειες για τη χώρα με άγνωστη κατάληξη ή θα προχωρήσει μπροστά, με αλήθεια και ανάπτυξη; Αυτό είναι το δίλημμα που βάζει πλέον εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου η ΝΔ, όπως το παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ενώπιον των μελών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυψε παράλληλα ότι στοχεύει στην αυτοδυναμία, επισημαίνοντας με νόημα πως ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, καθώς «είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρουσιάζοντας το σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο brand «Μακεδονία», το οποίο δεσμεύεται να στηρίξει και ν’ αναδείξει η κυβέρνησή του ως αντίβαρο στη συμφωνία των Πρεσπών. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναφέρθηκε στο σχέδιο για τους «Δρόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου», οι οποίοι συνοψίζονται από την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Βεργίνας, της Πέλλας και της Αμφίπολης.

[read4more]

Για μία ακόμη φορά, εξάλλου, αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες της πολιτικής της ΝΔ για ένα φιλικό προς τους επενδυτές περιβάλλον: μείωση φόρων και κίνητρα για την επένδυση νέων κεφαλαίων, απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ένα κράτος-αρωγός στην ανάπτυξη και αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά. Τόνισε, ωστόσο, με νόημα ότι οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές δεν θα έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτους και – κυρίως – τους εργαζομένους τους.

Ιδιαίτερα ως προς το τελευταίο και ξορκίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα… φαντάσματα του επταημέρου και την κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η εργατική νομοθεσία θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως, ενώ οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους που συμβάλλουν στην πρόοδό τους.

Το νομοσχέδιο με τις μειώσεις φόρων και τα κίνητρα για επενδύσεις θα είναι, άλλωστε, ένα από τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει και για συμβολικούς λόγους άμεσα προς ψήφιση η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως έχει αποκαλύψει στη συνέντευξή του στο newsit.gr την παραμονή των ευρωεκλογών ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας το έτερο νομοσχέδιο είναι αυτό για τη δομή και λειτουργία της κυβέρνησης και των οργάνων της.

Κατά πληροφορίες, στα δύο αυτά νομοσχέδια άμεσης προτεραιότητας θα προστεθεί άλλο ένα: αυτό που θα λύνει τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με την απλή αναλογική στους δήμους όλης της χώρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι στρεβλώσεις θα ξεπεραστούν με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των οικονομικών επιτροπών και των επιτροπών ποιότητας ζωής των δήμων σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης για Novartis και τις καταγγελίες Σαλμά: «Το μήνυμα ήταν στη δικογραφία, δεν είναι νέο στοιχείο στην υπόθεση»
Ο υπουργός Υγείας κατηγορεί τον ανεξάρτητο, πρώην «γαλάζιο», βουλευτή ότι ανακυκλώνει τη δικογραφία και τη Χαριλάου Τρικούπη ότι «αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ»
Άδωνις Γεωργιάδης
Ο «Οδυσσέας» Τσίπρας «ταξιδεύει» στα social media: «Πείτε στον Νόλαν ότι όταν εκείνος πήγαινε στην Ιθάκη, εγώ επέστρεφα»
Λογαριασμός στο Χ παρουσίασε τον πρώην πρωθυπουργό ως μυθικό ήρωα, με αφορμή τη νέα κινηματογραφική ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη που «σπάει» ταμεία
Τσίπρας ως «Οδυσσέας» 8
Εξοπλιστικά 4,3 δισ. ευρώ από το ΚΥΣΕΑ: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα», anti-drone συστήματα, C-390 και V-BAT – Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Το «πράσινο φως» δόθηκε για 11 προγράμματα που αλλάζουν την αεράμυνα, τις μεταφορές, την επιτήρηση και τις ειδικές επιχειρήσεις - Στα 700 εκατ. ευρώ η συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στον νέο θόλο
Νίκος Δένδιας, ενημέρωση για εξοπλιστικά 8
Το ΚΥΣΕΑ εγκρίνει σήμερα εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ» ύψους 4,3 δισεκ. ευρώ – Τι περιλαμβάνει η «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυσύνθετα εξοπλιστικά πακέτα των τελευταίων ετών που καλύπτει όλο σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων
Μέγαρο Μαξίμου 42