Πολιτική

Εκλογές 2019 – Ο Μητσοτάκης, το δίλημμα των εκλογών και τα πρώτα νομοσχέδια

Νέες περιπέτειες για τη χώρα με άγνωστη κατάληξη ή θα προχωρήσει μπροστά, με αλήθεια και ανάπτυξη; Αυτό είναι το δίλημμα που βάζει πλέον εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου η ΝΔ, όπως το παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ενώπιον των μελών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυψε παράλληλα ότι στοχεύει στην αυτοδυναμία, επισημαίνοντας με νόημα πως ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, καθώς «είναι σπαρμένος με πολλές νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρουσιάζοντας το σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο brand «Μακεδονία», το οποίο δεσμεύεται να στηρίξει και ν’ αναδείξει η κυβέρνησή του ως αντίβαρο στη συμφωνία των Πρεσπών. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναφέρθηκε στο σχέδιο για τους «Δρόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου», οι οποίοι συνοψίζονται από την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Βεργίνας, της Πέλλας και της Αμφίπολης.

[read4more]

Για μία ακόμη φορά, εξάλλου, αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες της πολιτικής της ΝΔ για ένα φιλικό προς τους επενδυτές περιβάλλον: μείωση φόρων και κίνητρα για την επένδυση νέων κεφαλαίων, απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ένα κράτος-αρωγός στην ανάπτυξη και αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά. Τόνισε, ωστόσο, με νόημα ότι οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές δεν θα έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτους και – κυρίως – τους εργαζομένους τους.

Ιδιαίτερα ως προς το τελευταίο και ξορκίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα… φαντάσματα του επταημέρου και την κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η εργατική νομοθεσία θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως, ενώ οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους που συμβάλλουν στην πρόοδό τους.

Το νομοσχέδιο με τις μειώσεις φόρων και τα κίνητρα για επενδύσεις θα είναι, άλλωστε, ένα από τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει και για συμβολικούς λόγους άμεσα προς ψήφιση η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως έχει αποκαλύψει στη συνέντευξή του στο newsit.gr την παραμονή των ευρωεκλογών ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας το έτερο νομοσχέδιο είναι αυτό για τη δομή και λειτουργία της κυβέρνησης και των οργάνων της.

Κατά πληροφορίες, στα δύο αυτά νομοσχέδια άμεσης προτεραιότητας θα προστεθεί άλλο ένα: αυτό που θα λύνει τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με την απλή αναλογική στους δήμους όλης της χώρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι στρεβλώσεις θα ξεπεραστούν με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των οικονομικών επιτροπών και των επιτροπών ποιότητας ζωής των δήμων σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας στο Politico: Η κυβέρνηση να σταματήσει να δίνει λευκή επιταγή στον Τραμπ και στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της διαφθοράς και παρουσιάζει τις βασικές κατευθύνσεις της πρότασής του ενόψει εκλογών
Ο Αλέξης Τσίπρας 20
Στέλιος Κούλογλου: Τον παρακολουθούσαν με το Pegasus ενώ ερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ευρωβουλή
Σύμφωνα με το Citizen Lab η πρώτη μόλυνση της συσκευής του Στέλιου Κούλογλου καταγράφηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022 και ακολούθησαν δύο ακόμα επιβεβαιωμένες μολύνσεις στις 6 και 7 Μαρτίου 2023
Ο Στέλιος Κούλογλου
Μήνυμα αυτονομίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη - «Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί - Στο χέρι των πολιτών η πολιτική αλλαγή»
Για το κόμμα Καρυστιανού, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως η πολιτική αλλαγή δεν έρχεται από κόμματα διαμαρτυρίας, αλλά από κόμματα με κυβερνητικό πρόγραμμα
Νίκος Ανδρουλάκης
Η απάντηση της ΕΛΑΣ στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Κυρανάκη: «Ο κατήφορος είναι ο δικός σας δρόμος»
Σύμφωνα με πηγές του newsit.gr, οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη επιχειρούν την ταύτιση της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα με ένα κλίμα έντασης και διχασμού
Κωνσταντίνος Κυρανάκης 6