Πολιτική

Εκλογές 2019: Ο Τσίπρας, το «κατενάτσιο» Μητσοτάκη και το debate στο… βρόντο

Την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει λευκή επιταγή χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες για τη χώρα εάν οι πολίτες δεν του τη δώσουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου εξέφρασε χθες (27.08.2019) ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας ουσιαστικά στο δίλημμα που βάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για ακυβερνησία της χώρας στην περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει, “αν δεν μου δώσετε λευκή επιταγή, εγώ στα παλιά μου τα παπούτσια και η θερινή περίοδος – στα παλιά μου υποδήματα και η οικονομία και τα εθνικά θέματα, εγώ θα οδηγήσω τη χώρα ξανά και ξανά σε εκλογές”. Να λοιπόν η διαφορά μας. Εμείς είμαστε ένα κόμμα, της συνεργασίας και του πατριωτισμού. Αυτοί, απ’ ό,τι αποδεικνύεται, είναι ένα κόμμα της αλαζονείας, ένα κόμμα που το μόνο που κοιτάει είναι το δικό του συμφέρον και όχι το συμφέρον της πατρίδας.

Προσπαθούνε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να πετύχουνε τι; Να πετύχουν να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη, δίχως να σκέφτονται, δίχως να γνωρίζουν τα προγράμματα και τις θέσεις των κομμάτων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

[read4more]

Στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν πλέον να αποδομήσουν το αφήγημα της ΝΔ προτάσσοντας την απουσία θέσεων για το ασφαλιστικό αλλά και την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μείωση των φόρων στα μεσαία στρώματα.

«Επαναλαμβάνουν διαρκώς το ίδιο τρίπτυχο που ακούγεται ευχάριστο στα αυτιά όλων. Τι λένε; Λιγότεροι φόροι, καλύτερες δουλειές, ισχυρή ανάπτυξη. Ποιοι μας λένε για λιγότερους φόρους; Αυτοί που επί κυβερνήσεως Σαμαρά επέβαλαν τη συντριπτική πλειοψηφία της φορολογικής επιβάρυνσης. Ποιοι μιλάνε για καλύτερες δουλειές; Αυτοί που  οδήγησαν ένα εκατομμύριο Έλληνες σχεδόν όποιον μιλούσε ελληνικά, στην ανεργία. Και ποιοι επαναλαμβάνουν για ισχυρή ανάπτυξη; Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε μια πρωτοφανή αποανάπτυξη και ύφεση – χάσαμε το 25% του εθνικού μας πλούτου – δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ αυτό για μια χώρα σε καιρό ειρήνης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η  Κουμουνδούρου πάντως επανέφερε και χθες το αίτημα της για την διεξαγωγή ενός debate χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά γεγονός που επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Click4more – Τσίπρας: Φυγομάχησε ο Καραμανλής! Αναγκαίο κακό ο Καμμένος

«Αρνούνται κάθε πολιτική αντιπαράθεση», είπε ο πρωθυπουργός. «Αρνούνται τη τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς. Και φυσικά, αποφεύγει κάθε αντιπαράθεση η Νέα Δημοκρατία, του αρχηγού, της με εμένα προσωπικά. Ούτε δεμένος δεν θα ερχόταν ο κ. Μητσοτάκης, σε μια πρόσωπο με πρόσωπο πολιτική αντιπαράθεση. Για να μιλήσω με όρους ποδοσφαιρικούς, έχουν κλειστεί στην άμυνα με 11 παίχτες και κάθε φορά που έρχεται η μπάλα την πετάνε στην εξέδρα.

Click4more: Εννιά μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Είναι λίγο δύσκολο, πράγματι να καταφέρουμε να πετύχουμε τέρμα όταν η αντίπαλη ομάδα είναι με 11 πάνω στην γραμμή, αλλά εμείς, θα το πετύχουμε το τέρμα, διότι έχουμε τη δύναμη και τη στήριξη του ελληνικού λαού που καταλαβαίνει τι παιχνίδι παίζεται και τούτες τις ημέρες γιατί κρύβονται, γιατί ζητούν λευκή επιταγή. Κρύβονται γιατί φοβούνται την αντιπαράθεση των επιχειρημάτων. Κρύβονται γιατί έχουν σκελετούς μέσα στις ντουλάπες τους. Κρύβονται και ταυτόχρονα ζητούν λευκή επιταγή, διότι έχουν ένα πρόγραμμα που θέλουν να εφαρμόσουν, το οποίο είναι ακραία αντιλαϊκό και το οποίο θα γυρίσει τη χώρα ακριβώς εκεί που σταμάτησε ο κ. Σαμαράς το δικό του έργο, στα χρόνια της σκληρής λιτότητας, του αυταρχισμού και της καταστολής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βεβαίως, το ζητάει ο Καραμανλής, θα το κάνουμε» - Ο διάλογος που τον εμπλέκει στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και οι 37 βιολογικοί καλλιεργητές
Σημειώνεται πως στο πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν έχει καταγραφεί δική του συνομιλία
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής
Ακρίτα για Τσίπρα: Είναι φάουλ που ζητάει από βουλευτές που θέλουν να τον ακολουθήσουν, να παραιτηθούν
Η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της τόνισε ότι η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο δραστήρια στη Βουλή, με τους δέκα πρώτους βουλευτές στο Vouliwatch να ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
H Έλενα Ακρίτα
Χρήστος Μπουκώρος για την δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η βοήθεια σε ένα νέο ζευγάρι αγροτών τον έβαλε στη λίστα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας
Αν ισχύουν όλα όσα είπε ο βουλευτής είναι ένας εξ' αυτών οι οποίοι βρέθηκαν μπλεγμένοι για ένα τηλεφώνημα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Χρήστος Μπουκώρος με την δικογραφία ανα χείρας – Η βοήθεια σε ένα νέο ζευγάρι αγροτών τον έβαλε στη λίστα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας
Ανανεώθηκε πριν 49 λεπτά
15
Μαρινάκης για Σαμαρά: «Αν κάποιοι παλιοί πολιτικοί ανακάλυψαν τα ρουσφέτια το 2026, πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική» – Υποχρεωτική η άρση ασυλίας
«Ακούω για κακουργήματα. Δεν υπάρχει κακούργημα εξ αμελείας. Υπάρχει δόλος. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας αλλά είναι άλλο το κακούργημα και άλλο το πλημμέλημα»
Παύλος Μαρινάκης
Στο φως οι διάλογοι της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι η Κατερίνα Παπακώστα βουλευτής Τρικάλων» – «Να κόψουμε να τα βάλουμε στους δικούς μας»
Οι συνομιλίες αυτές, που έχουν καταγραφεί την περίοδο 2020-2021, αφορούν πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και παραγωγούς, και επικεντρώνονται στον τρόπο διαχείρισης και κατανομής των κοινοτικών επιδοτήσεων
Η Κατερίνα Παπακώστα 80
Ορκίστηκαν οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευάγγελος Τουρνάς και Μακάριος Λαζαρίδης
Στο νέο σχήμα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς με υφυπουργό τον Μακάριο Λαζαρίδη, ενώ το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περνά στον Ευάγγελο Τουρνά
Η ορκωμοσία Σχοινά, Λαζαρίδη και Τουρνά 14