Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Τασία Χριστοδουλοπούλου: Ζητώ συγγνώμη, δεν θα είμαι υποψήφια

Τασία Χριστοδουλοπούλου
Φωτογραφία InTime News

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές.
Ζήτησε συγγνώμη από το κόμμα, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους της αλλά όχι από τους πολίτες.
“Δεν μπορώ να επανορθώσω αλλιώς, δεν θα είμαι υποψήφια”, είπε.
Η αντιπρόεδρος της Βουλής είχε προκαλέσει σάλο με όσα είπε για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή.

Σε μια κίνηση που μάλλον κανείς δεν περίμενε προχώρησε, νωρίς το πρωί της Παρασκευής (07.06.2019), η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή της σχετικά με τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή, στο πλαίσιο της… καταιγίδας μετατάξεων και διορισμών στη Βουλή λίγο πριν από τις εκλογές.

Με παρέμβασή της στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, από φίλους και συντρόφους, αλλά όχι από τους πολίτες που την άκουσαν να παραδέχεται ότι αξιοποίησε τις γνωριμίες της για να πετύχει τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή.

“Δεν μπορώ να επανορθώσω αλλιώς” είπε και ανακοίνωσε την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου! Σημειώνεται ότι αποστάσεις από τη δήλωση της αντιπροέδρου της Βουλής είχε πάρει ο Νίκος Βούτσης (που υπερασπίστηκε τη μετάταξη της πρώην συζύγου του) λέγοντας πως «ο καθένας έχει την ευθύνη όσων δηλώνει».

“(…) Να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να επανορθώσω με διαφορετικό τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ: να μη συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές“, είπε η κα Χριστοδουλοπούλου, σημειώνοντας πως εντός της ημέρας θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτική ανακοίνωση.

Δείτε τη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Η δήλωση που προκάλεσε σάλο

Όταν αργά το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης έρχονταν στο φως το… τσουνάμι μετατάξεων και διορισμών “ημετέρων” στη Βουλή και μάλιστα λίγες ώρες πριν το Κοινοβούλιο κλείσει για να προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, κανείς δεν περίμενε ότι μια από τις αντιπροέδρους της εθνικής Αντιπροσωπείας, απροκάλυπτα, θα παραδεχόταν ότι αξιοποίησε τις γνωριμίες για να μεταταχθεί η κόρη της.

Click4more: Μετατάξεις – Από το “ουδέν μεμπτόν” στο πάγωμα

Το έκανε όμως η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. Ομολόγησε ότι αξιοποίησε «κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και λοιπά». Στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα ηθικό για την πράξη της, η κυρία Χριστοδουλοπούλου απάντησε: «Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά…».

Δείτε τη δήλωσε για τη μετάταξη της κόρης της

Εντολή Τσίπρα και… go back μετατάξεις

Η απόφαση της Τασίας Χριστουδοπούλου έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα των όσων έγιναν την Πέμπτη στη Βουλή, με τις μετατάξεις να “ξεκινούν” ως «καθόλα νόμιμες και διαφανείς», με τον πρόεδρο της Βουλής να δηλώνει πως δεν έχει για τίποτα να απολογηθεί (σ.σ. ήταν και η πρώην σύζυγός του ένα από τα πρόσωπα που πήραν μετάταξη), αλλά να καταλήγουν να “παγώσουν” μετά την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η παρέμβαση που ήρθε… αναγκαστικά, μόλις έναν μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές και 11 μέρες μετά τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Μια παρέμβαση για να μη γίνει μεγαλύτερη ζημιά απ’ όση είχε ήδη γίνει.

Click4more: Συγγνώμη απαιτεί ο Βούτσης

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε όταν στη Διαύγεια αναρτήθηκαν 32 μετατάξεις υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ. Μάλιστα ανάμεσα στους προσληφθέντες στη Βουλή ήταν και «απόφοιτος Λυκείου με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας», ενώ υπάλληλος πήρε μετάταξη στη Βουλή από το Αστεροσκοπείο Αθηνών!

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα και τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν αισθάνομαι απολογούμενος για όλα αυτά που έχουν γραφτεί για ορυμαγδό τακτοποιήσεων». Το κλίμα έγινε ακόμη πιο… στραβό και ήρθε να το “αποτελειώσει” η δήλωση από την Τασία Χριστοδουλοπούλου για τις… γνωριμίες της “και τα λοιπά”.

Μετά τη θύελλα για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις, ήρθαν και παραιτήσεις. Τις παραιτήσεις τους από το Ίδρυμα της Βουλής υπέβαλαν η Α.Α., κόρη της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής και η Μ.Λ.Σ., κόρη της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δυο τους είχαν προσληφθεί στο Ίδρυμα της Βουλής με σύμβαση διάρκειας 12 μηνών.

Click4more: Διευκρινίσεις Σταθάκη για τη μετάταξη πρώην συμβούλου του από το υπουργείο στην Βουλή

Μετά απ’ όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε πως ήταν εκείνος που θα έπρεπε να λύσει τον “γόρδιο δεσμό” και ενώ οι αντιδράσεις έπαιρναν μορφή χιονοστιβάδας και μόνο κακό θα μπορούσαν να κάνουν (έχουν κάνει δηλαδή) στο κυβερνών κόμμα. Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό για το “πάγωμα” των μετατάξεων.

Ο κ. Βούτσης δεν έκρυψε την οργή του για την τροπή που πήρε το θέμα, αλλά και από το γεγονός πως μπλέχτηκε στην υπόθεση και η πρώην γυναίκα του, η οποία είχε πάρει μετάταξη από το 2007 προτού ο ίδιος μπει στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής, πάντως, μετά και τα όσα έγιναν, φάνηκε διατεθειμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να “επανορθώσουν”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις