Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Τσίπρας: Από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο στην επίθεση κατά Μητσοτάκη – Γεννηματά

Εκλογές 2019 – Τσίπρας: Από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο στην επίθεση κατά Μητσοτάκη – Γεννηματά
Φωτογραφία InTime News

Τα όσα έχει εξαγγείλει μέχρι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η τακτική που ακολουθεί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ βρέθηκαν χθες στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της προτελευταίας προεκλογικής ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη.

Με τη φράση «δεν κινδυνολογώ, προειδοποιώ για τους κινδύνους να γυρίσει η χώρα και η κοινωνία πίσω. Μην πει κανείς ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δε ξέρει», ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα όσα έχει πει πρόσφατα ο αρχηγός της ΝΔ για τις συντάξεις, τις φοροελαφρύνσεις και την κοινωνική πολιτική, επιμένοντας ότι «η ΝΔ θα φέρει νέο μνημόνιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  χρησιμοποίησε μάλιστα την εισαγωγή των Μαρξ –  Ένγκελς από το  «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» τους «ένα φάντασμα πλανιέται τούτες τις ώρες πάνω από τη χώρα», για να μιλήσει για  το παλιό σύστημα της πολιτικής και της διαπλοκής που θέλει να επιστρέψει.

«Ένα φάντασμα πλανιέται τούτες τις ώρες πάνω από τη χώρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Το φάντασμα όσων ευθύνονται για την οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία της χώρας. Το πολιτικό προσωπικό της χρεοκοπίας, οι βαρόνων της ενημέρωσης, και οι λόρδοι της διαπλοκής. Όλοι αυτοί, αφού οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό. Αφού άδειασαν τα ταμεία, με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, το ρουσφέτι, τους ημετέρους.

Αφού οι μεν το έσκασαν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και ένα έλλειμμα πάνω από 24 δισεκατομμύρια. Αφού οι δε, όταν προσγειώθηκαν ανώμαλα από τον φανταστικό κόσμο του λεφτά υπάρχουν, έτρεξαν ικέτες να κουβαλήσουν εδώ τα γεράκια του ΔΝΤ. Αφού απέτυχαν να αντιμετωπίσουν, με τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις, όσα δεινά οι ίδιοι προκάλεσαν. Αφού κατάντησαν στο τέλος να κραυγάζουν Γερούν γερά, Και να τρομοκρατούν με το Grexit, να εκβιάζουν μαζί με το τους πιο σκληρούς από τους δανειστές την ελληνική κυβέρνηση για το «όχι» της στους εκβιασμούς,

Αφού γέμισαν τη χώρα με λουκέτα, εκτίναξαν την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, ρήμαξαν το ένα τέταρτο της οικονομίας. Τώρα κουνούν το δάχτυλο σε μας. Και μας λένε ότι η χώρα που εμείς διασώσαμε από τη χαράδρα που αυτοί τη ρίξανε, τους ανήκει. Ξέρετε τι δεν μας συγχωρούν; Δεν μας συγχωρούν ότι πετύχαμε εκεί που επέτυχαν αυτοί. Και βγάλαμε τελικά τη χώρα από τα μνημόνια».

Clickmore: Τασάκι… Τσε Γκεβάρα, ένας ινδιάνος, η Μπέτυ και τα… “γιατί μπαμπά”! Ένας άλλος Τσίπρας! video

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στα όσα λέει η Φώφη Γεννηματά και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είπε: «Θέλω να πω δυο λόγια στους ψηφοφόρους του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Όλων αυτών που πιστεύουν ακόμα στις ιδέες και τις αξίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Στους ανθρώπους που ανήκουν στη γενιά των μεγάλων αγώνων, στη γενιά του 114, στη γενιά που έζησε την αποστασία, στη γενιά του Πολυτεχνείου, στη γενιά της Αλλαγής.

Στο κόσμο αυτό που ότι και να του λέει η ηγεσία του, δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Και θέλω να τους ρωτήσω ειλικρινά: Αλήθεια, τι σχέση έχετε εσείς με το ΚΙΝΑΛ; Η πρόεδρός του δήλωσε ότι θα συνεργασθεί και πάλι με τη ΝΔ, ότι θα δώσει ψήφο ανοχής στον Μητσοτάκη. Εάν ψηφίσετε λοιπόν ΚΙΝΑΛ, δίνετε εντολή διακυβέρνησης στη δεξιά».

Σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης  Τσίπρας παρατήρησε πως με ευθύνη της ΝΔ, «εκτυλίχτηκε τον τελευταίο χρόνο μια απίστευτη εκστρατεία αλλοίωσης συνειδήσεων μια άθλια εκστρατεία εθνοκαπηλίας και ανείπωτης υποκρισίας, μια εκστρατεία εκμετάλλευσης των πατριωτικών αισθημάτων του λαού μας».

Είπε ότι «αυτή η υποκρισία, και η εκμετάλλευση ενός ευαίσθητου εθνικού θέματος, μου προκαλεί αισθήματα οργής και αηδίας, ειδικά τώρα που βγαίνουν στη φόρα ντοκουμέντα που τους ξεσκεπάζουν» και πως «τίποτα δεν είναι κρυφό κάτω από τον ήλιο». «Οι τελευταίες αποκαλύψεις», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, «έδειξαν ποιος είναι πατριώτης, και σηκώνει ακόμα και το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος για να υπηρετήσει την πατρίδα και ποιος εκμεταλλεύεται για ψηφοθηρικούς λόγους ακόμα και τον πατριωτισμό των Ελλήνων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις