Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Τσίπρας: Μέχρι το 2018 κυβερνούσα με δεμένα τα χέρια

Τσίπρας
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η οποία προβλήθηκε τις… πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, 21.05.2019.
Αυτοκριτική για τους “συμβιβασμούς” που έκανε η κυβέρνηση μέχρι το 2018 “που κυβερνούσα με δεμένα τα χέρια”.
“Οι ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης. Αν αποδοκιμαστεί αυτό το σχέδιο, υπάρχει κι ένα άλλο έτοιμο στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη”.
Η θέση του για τις εθνικές εκλογές, οι “απαντήσεις” στην επίθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη και η απόλυτη στήριξη στον Προκόπη Παυλόπουλο.
Δείτε σε βίντεο όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ήταν περίπου 21.30 το βράδυ της Δευτέρας, 20.05.2019, όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατέβαινε από την εξέδρα που είχε στηθεί για την ομιλία του στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, τον τελευταίο χρονικά σταθμό της προεκλογικής περιοδείας του.

Μια ομιλία που στηρίχθηκε στα μηνύματα για την “ώρα των πολλών που έχει έρθει“, όπως είναι και το κεντρικό προεκλογικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, αλλά και στις επιθέσεις στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το… χθες και το αύριο που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό οραματίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγες ώρες μετά, ο Αλέξης Τσίπρας… χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά με τηλεοπτική συνέντευξη στον σταθμό Kontra και τον δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο, με το ρολόι να δείχνει… μεσάνυχτα!

Η συνέντευξη, ωστόσο, ήταν μαγνητοσκοπημένη και όχι ζωντανή. Όπως είπε ο ίδιος ο δημοσιογράφος της εκπομπής (σ.σ. και πάντως μετά το πέρας της συνέντευξης του πρωθυπουργού) “γράφτηκε” περίπου δύο ώρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας φύγει για το Αγρίνιο, για την προεκλογική ομιλία που προαναφέραμε.

Εγώ έχω συνηθίσει να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη“, είπε ξεκινώντας ο Αλέξης Τσίπρας (σ.σ. κάτι που έχει πει και στο παρελθόν), ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, την ώρα που μόλις την Δευτέρα, 20.05.2019, δύο νέες είδαν το “φως” της δημοσιότητας.

Δεν τα πιστεύει. Αναγκάζεται να τα ψηφίσει γιατί αν δεν τα ψήφιζε θα είχε πρόβλημα όχι να φτάσει μέχρι τις κάλπες, αλλά και να κυκλοφορήσει ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ“, είπε ο πρωθυπουργός για την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις παροχές που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, ενώ στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε ουσιαστικά όλες τις προαναφερθείσες “ελαφρύνσεις”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Οι παροχές

Στην συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε πότε θα… νιώσουν αυτές τις ελαφρύνσεις οι πολίτες στην τσέπη τους για να απαντήσει ο πρωθυπουργός πως το κύριό του μέλημα πια, είναι να ευημερούν και οι πολίτες και όχι μόνο οι αριθμοί. “Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 κυβερνούσα με τα χέρια δεμένα πίσω” είπε ο πρωθυπουργός, παραδεχόμενος πως οι δανειστές ουσιαστικά επέβαλλαν πολιτικές “κάποιες φορές προτείνοντας ανοησίες”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δεν υπήρχε σάλιο στα δημόσια ταμεία όταν ανέλαβα διότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν σχεδιάσει την “αριστερή παρένθεση” και άδειασαν τα αποθεματικά

Βεβαίως συμβιβαστήκαμε και δεχτήκαμε παράλογα πράγματα αλλά οι άλλοι (σ.σ. εννοεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις) επέβαλλαν 60 δις μέτρα κι εμείς 6“, είπε επίσης ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για fake news αναφορικά με τα 100 δις ευρώ που υποστηρίζει η αντιπολίτευση πως “φέσωσε” τη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Ερωτηθείς γιατί δεν υπερψηφίζει την “ρελάνς του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αφορολόγητο”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε “επειδή είναι αστεία αυτή η ρελάνς. Θα ήταν σα να παραβιάζω ανοιχτή πόρτα. Το πότε θα ψηφίσουμε την κατάργηση αυτού του μέτρου, θα το αποφασίσω εγώ, δεν θα το αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης. Τώρα, θα ψηφίσει μαζί μου την 13η σύνταξη και κάθε πράγμα στον καιρό του”.

Τα σενάρια των εθνικών εκλογών

Ερωτηθείς για τα σενάρια που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και πώς σχετίζονται αυτά με το πότε θα προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: “Κυριακή κοντή γιορτή. Δε θα μπω εγώ στην σεναριολογία. Θα επαναλάβω όμως το εξής: Έτσι όπως σήκωσε τους τόνους η αντιπολίτευση και μίλησε για προεκλογικά δώρα, η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα. Πρέπει να ξέρει ο συνταξιούχος ότι η σύνταξή του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα βάλει στην κάλπη. Θα υπάρξει θέμα αν δε το κάνει, δεν το αμφισβητώ, γιατί θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στα μέτρα ελάφρυνσης. Εάν αποδοκιμαστεί αυτό το σχέδιο που κατέθεσα στον ελληνικό λαό, είναι προφανές ότι υπάρχει ένα άλλο σχέδιο στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη, το οποίο δεν του ξεφεύγει τυχαία. Θα έχει μετά την λαϊκή εντολή να πει “εγώ τα είπα”. Πέρα από την ευθύνη του πρωθυπουργού, την οποία αναλαμβάνω, ας καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει και η ευθύνη του πολίτη και κρίνεται απέναντι στην συνείδησή του”.

Για την Χούντα και το σκάφος

“Ο ελληνικός λαός κατάλαβε την ένδεια των επιχειρημάτων του κ. Μητσοτάκη.Έφτασε να διαδίδει ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες για έναν άνθρωπο που δεν είναι καν στη ζωή. Για έναν άνθρωπο που δεν είχε δημόσια παρουσία για να έχει ο λαός μια εικόνα για την περπατησιά του και βρέθηκα απολογούμενος εγώ. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε επίπεδο αρχηγού. Και είδα και τον ευρωβουλευτή του την άλλη μέρα, δεν έχει πάτο αυτή η ιστορία, να βγαίνει στην τηλεόραση και να δείχνει μια φωτογραφία από την δικτατορία και να λέει ότι είναι ο πατέρας μου, ενώ ήξερε ότι ήταν ψέματα.

Έκανε μια συνεδρίαση για να αποκαλύψει ότι ο κ. Πολάκης είναι αήθης, αλλά κατάφερε να αποδείξει ότι εκείνος δεν έχει ήθος

Αλλά αναφερθήκατε και στο άλλο θέμα με τις κλεμμένες φωτογραφίες από την προσωπική μου ζωή”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο μάλιστα και για ενδεχόμενο “εμπλοκής” μυστικών υπηρεσιών για να αποκτηθούν οι φωτογραφίες, αν δεν ήταν απλώς κλεμμένες.

Και συνέχισε: “Τι ακριβώς ήθελαν να δείξουν με αυτό; Με το πρώτο ήθελαν να δείξουν ότι έλα μωρέ όλοι ίδιοι είμαστε. Και με αυτό το ίδιο, να δείξουν ότι έλα μωρέ ίδιοι είμαστε. Ότι εμείς έχουμε τη βίλα στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο, αλλά κι εσύ κάνεις διακοπές στο κότερο. Η ζωή του καθενός είναι διάφανη. Η δική μου ζωή δε χρειάζεται φωτογραφίες για να δει κανείς πώς ζω. Ο καθένας βλέπει αν είναι πολυτέλεια ή δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Η επιλογή μου να είμαι όχι σε κάποιο καναλάρχη, αλλά σε ένα συνεργάτη μου. Κάποιοι που βλέπουν ως marketing όλη τη ζωή τους και βγάζουν σε tweet και στο Instagram ακόμα και τα παιδιά τους, εγώ αυτό δεν το κάνω.

Σε νοίκι ζω, στην Κυψέλη, το ξέρει ο ελληνικός λαός. Και αυτή η αθλιότητα, όπως αυτή με τον πατέρα μου, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ”.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και τον δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο.

Έχουμε συνηθίσει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζουμε στην κάλπη. Την Κυριακή των #Ευρωεκλογών είναι κρίσιμη και η ευθύνη των πολιτών, διότι τα προγράμματα και τα σχέδια των κομμάτων είναι πλέον γνωστά και ξεκάθαρα.Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και τον δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο: #Ευρωεκλογές #Ευρωεκλογές2019 #ΣΥΡΙΖΑ #ΈχουμεΤηΔύναμη

Gepostet von Alexis Tsipras am Montag, 20. Mai 2019

Επίθεση στον Μαρινάκη

“Ελέγχει επτά εφημερίδες και θέλει και τηλεοπτικό σταθμό. Ξέρετε ότι τα Μέσα είναι ελλειμματικά. Γιατί το κάνει λοιπόν; Γιατί δαπανά εκατομμύρια ενώ μπαίνει μέσα; Θα ήταν προτιμότερο να είχε προσωπικές πολιτικές βλέψεις και όχι να πηγαίνει διά της πλαγίας οδού”, είπε ο πρωθυπουργός για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, απαντώντας στην σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού εναντίον του, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα.

Στήριξη στον Προκόπη Παυλόπουλο

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε αν θα στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για δεύτερη θητεία και απάντησε το εξής: “Το έχω δηλώσει δημόσια και όχι γιατί όπως με κατηγόρησαν κάποιοι ήθελα να κάνω ένα κολπάκι, όπως ο κ. Μητσοτάκης που δεν τον προτιμά και θέλει να ψηφίσει κάποιο από τα μεγαλοστελέχη του ΚΙΝΑΛ για να τους πάρει μαζί σε συγκυβέρνηση. Εγώ τον κ. Παυλόπουλο τον τιμώ γιατί κινείται με θεσμικότητα και παρεμβάσεις σύμφωνες με το κοινό αίσθημα και τον λαό”, είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας απόλυτη στήριξη στο πρόσωπο του ΠτΔ.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας

kontra 24 live

Gepostet von Kontra Channel am Montag, 20. Mai 2019

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις