Πολιτική

Εκλογές 2023: Επιτυχημένη η «πρόβα τζενεράλε» για τη λήψη και μετάδοση των αποτελεσμάτων

Επιτυχημένη ήταν η τελική γενική δοκιμή λήψης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 25ης Ιουνίου, παρουσία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (23.6.2023) λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Η κ. Σπανού παρακολούθησε προσομοίωση της διαδικασίας συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 25ης Ιουνίου και διαπίστωσε το επίπεδο ετοιμότητας των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών.

Την κ. Σπανού συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι της εταιρείας SingularLogic.

ekloges prova in

Έως τις 21:00 θα ξέρουμε αυτοδυναμία, έδρες και ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

«Τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 22:00. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δυο 24ωρα πριν από τις εκλογές.

Έως τις 21:00 θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία και πόσες έδρες έχει κάθε κόμμα και το ποια κόμματα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν, ανέφερε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Παράλληλα, κάλεσες τους πολίτες να μπουν στο «Μάθε που Ψηφίζεις» για να είναι σίγουροι για το εκλογικό κέντρο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Γιατί σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, μπορεί να υπάρξουν εκλογές αφού κάποια σχολεία είναι εξεταστικά κέντρα λόγω των ειδικών μαθημάτων ή είναι βαθμολογικά κέντρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση Καιρίδη με Γερουλάνο και Γιαννούλη για υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η ΝΔ είναι άτεγκτη στα ζητήματα διαφθοράς»
Σε υψηλούς τόνους αντιπαρατέθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και υπεκφυγής από την κυβέρνηση
Δημήτρης Καιρίδης
Αυτεπάγγελτη δικογραφία σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, για τα βίντεο από τη δίκη των Τεμπών
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι ζήτησε ενημέρωση από την εισαγγελέα υπηρεσίας στο Πρωτοδικείο Λάρισας και έλαβε τη διαβεβαίωση πως «δεν υφίσταται καμία δίωξη» εναντίον της
Ζωή Κωνσταντοπούλου
35
Γεραπετρίτης για Μέση Ανατολή: «Αδιαπραγμάτευτη για την Ελλάδα η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων»
Μήνυμα υπέρ της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, του Διεθνούς Δικαίου και της άμεσης αποκλιμάκωσης στην περιοχή έστειλε ο ΥΠΕΞ, στις κοινές δηλώσεις του με τον ομόλογό του από τη Σιγκαπούρη
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης, Βίβιαν Μπαλακρίσναν, στην Αθήνα, Πέμπτη 2 Απριλίου 2026   (Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ