Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Η επιστολή παραίτησης του Νίκου Παπαϊωάννου από το ΑΠΘ για να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Εκλογές 2023: Η επιστολή παραίτησης του Νίκου Παπαϊωάννου από το ΑΠΘ για να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Ο μέχρι σήμερα πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαωϊάννου ενημέρωσε και επίσημα μέσω επιστολής το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ότι παραιτείται από την θέση του, για να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις εκλογές.

Μετά την σημερινή (28.4.2023) ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, όπου ο Νίκος Παπαϊωάννου είναι στην 9η θέση, ενημέρωσε, με επιστολή του, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του για να μπει στην πολιτική. Ο Νίκος Παπαΐωάνου είχε μιλήσει για την παραίτησή του και στην τελετή της ανακοίνωσης της σύνθεσης του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.  

«Τιμώντας αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης, έναν μήνα πριν από τις εκλογές ανάδειξης των εσωτερικών μελών για το Συμβούλιο Διοίκησης του ΑΠΘ και τέσσερις μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας μου (όπως είχε παραταθεί κατά έναν χρόνο με τον νόμο 4692/2020) σας ενημερώνω ότι έχω κινήσει τις διαδικασίες παραίτησής μου από τη θέση του πρύτανη», αναφέρει ο Νίκος Παπαϊωάννου που θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις εκλογές.

«Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται νομικό ασυμβίβαστο για την παραμονή μου στη θέση του πρύτανη, η επιλογή της παραίτησης υπαγορεύεται από την αρχή ότι η αξία των ανθρώπων δεν καθορίζεται από τις θέσεις τις οποίες κατέχουν, αλλά η φιλοσοφία της διοίκησης είναι που ισχυροποιεί και θωρακίζει τους θεσμούς, όταν διέπεται από συνέπεια λόγων και έργων, διαφάνεια και έναν αξιακό κώδικα, που δεν αναγνωρίζει την ενασχόληση με τα κοινά ως έναν αγώνα εξουσίας και εναλλαγής θέσεων εκ του ασφαλούς», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαϊωάννου.

Ευχαριστεί δε, το ακαδημαϊκό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του Αριστοτελείου και ιδιαίτερα τα μέλη της Συγκλήτου, «γιατί πιστεύω πως, όποιες κι αν είναι οι ιδεολογικές αναφορές και πεποιθήσεις του καθενός μας, αποδείξαμε πως μπορούμε να προτάσσουμε πάντοτε το συμφέρον του πανεπιστημίου, την ανάγκη της ενότητας της μεγάλης μας οικογένειας».

Στην επιστολή του, ο κ. Παπαϊωάννου κάνει, επίσης, απολογισμό της δράσης του από τη θέση του πρύτανη του ΑΠΘ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις