Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Δραπετσώνα

Εκλογές 2023: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Δραπετσώνα
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

20 ημέρες πριν από τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, μίλησε στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Μια ομιλία, που έγινε στο πλαίσιο της συναυλίας του ΣΥΡΙΖΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά, που έγινε εκεί.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτό που σηματοδοτεί η εργατική πρωτομαγιά που γιορτάζουμε σήμερα, είναι: «Να μπορούμε όλοι να έχουμε ζωή. Να έχουμε δουλειά. Να έχουμε μισθούς. Να έχουμε αξιοπρέπεια. Να έχουμε δικαιοσύνη»…

«Στην Ελλάδα οι Πρωτομαγιές είναι σταθμοί στην πορεία του εργατικού κινήματος. Την πορεία των ιδεών της κοινωνικής απελευθέρωσης και του σοσιαλισμού… Η ιστορία και η μνήμη τροφοδοτούν τους σημερινούς αγώνες» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «με την αποφασιστική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει η εργασιακή κανονικότητα. Το οκτάωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. «Για να υπάρχει υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει και να πληρώνει τις υπερωρίες. Για να μην απολύει χωρίς αιτιολόγηση. Για να καταργήσουμε τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Την ανασφάλιστη εργασία. Για να είναι η Πολιτεία δίπλα στον εργαζόμενο, όταν δεν τηρείται η νομοθεσία, με ένα ισχυρό ΣΕΠΕ. Για να μη ξαναδούμε ποτέ ξανά τη σκηνή του εργοδότη να απειλεί με απόλυση τους εργαζόμενούς τους αν δε ψηφίσουν αυτούς που δίνουν απευθείας αναθέσεις στο αφεντικό.
Και από δίπλα ο υπουργός, επιστάτης των εκφοβισμών».

«Στις 21 του Μάη δίνουμε εντολή για την αλλαγή! Λέμε Ως εδώ. Και ξαναφέρνουμε τη Δικαιοσύνη παντού» κατέληξε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας!

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις