Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης στα Νέα Μουδανιά: Η αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ θα ξανάρθει την Κυριακή

Εκλογές 2023 – Κυριάκος Μητσοτάκης στα Νέα Μουδανιά: Η αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ θα ξανάρθει την Κυριακή

Περιοδεία στη Χαλκιδική πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αρχικά επισκέφθηκε τον Πολύγυρο, στη συνέχεια μετέβη στη Νικήτη και έκλεισε με ομιλία στα Νέα Μουδανιά, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της Κυριακής, 25 Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους πολίτες των Νέων Μουδανιών, στην  ομιλία του εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, υπενθυμίζοντας τους δυνατούς δεσμούς της ΝΔ με τη Χαλκιδική. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στην περιοχή διεξήχθη το πρώτο συνέδριο του κόμματος υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ σημείωσε πως και ο ίδιος σε ηλικία 18 ετών είχε έρθει στον νομό της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλάι του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ – σύμφωνα με το politic.gr – ξεκαθάρισε ότι στόχος του κόμματος είναι η περαιτέρω άνοδος των ποσοστών στις επερχόμενες εκλογές, ώστε στη Χαλκιδική να εκλεγεί και δεύτερος «γαλάζιος» βουλευτής.

Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά σε ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, τονίζοντας πως «θα λυθεί το ζήτημα του φράγματος Χαβρία και έτσι θα λύσουμε τα ζητήματα άρδευσης στη Χαλκιδική. Θα στηρίξουμε τον τοπικό τουρισμό και στόχος μας είναι να αυξηθούν οι επενδύσεις.

Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μην βλέπουμε μόνο τη μια σεζόν, κάνοντας… αρπαχτές. Έτσι θα αυξήσουμε και τους μισθούς. Θέλω καλύτερες απολαβές για τα παιδιά που δουλεύουν στον Τουρισμό. Στο τέλος της τετραετίας θέλουμε να έχουμε μέσο μισθό 1.500 ευρώ, αρκεί να υπάρχει μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση την Κυριακή (σ.σ. 25.06.2023), για να υπάρχει ένα έντιμο κεφάλι στο τιμόνι της χώρας».

Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για τη θέση της Ελλάδας στο εξωτερικό, σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Η Ελλάδα πλέον μετράει στο εξωτερικό και μπορεί να στέκεται ως ισότιμο μέλος της ΕΕ, μακριά από μνημόνια. Έχουμε πολιτική ανάδειξης του γεωπολιτικού μας χαρακτήρα και ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις, εξασφαλίζοντας δίκαιη, αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια διασύρει τη χώρα, δεν επιτίθεται στην κυβέρνηση, επιτίθεται στη χώρα και ο κόσμος θα απαντήσει στις κάλπες».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην αυριανή (21.06.2023) κεντρική ομιλία στη Θεσσαλονίκη, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να δώσουν το «παρών»:

«Αύριο έχουμε τη μεγάλη μας συγκέντρωση στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη και όλη η Μακεδονία θα είναι εκεί. Από την Παρασκευή (σ.σ. 23.06.2023) το βράδυ θα περιμένουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Εσείς θα καθορίσετε τις τύχες του τόπου και είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα πάρει τις αποφάσεις του, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε το 2019. Υπόσχομαι ότι σε 4 χρόνια που θα κάνουμε ταμείο, η Ελλάδα θα είναι καλύτερη χώρα από τώρα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις