Πολιτική

Εκλογές 2023 – Νίκη Κεραμέως σε Αλέξη Τσίπρα για σχέση της ΕΒΕ με μείωση δαπανών στην Παιδεία: «Προπαγάνδα χωρίς όρια»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για «άνευ ορίων προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης αναφορικά με την Ελάχιστη Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε, νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, είχε υποστηρίξει ότι «σκοπός της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής είναι να μειωθούν οι δαπάνες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Δεν έχει όρια η προπαγάνδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.! Εδώ τα στοιχεία για την αύξηση κατά 29% της χρηματοδότησης των ΑΕΙ τα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ σε σχέση με τη χρηματοδότηση επί ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε με ανάρτησή της στα social media η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στους πολιτικούς συντάκτες, στο Ζάππειο, τόνισε σχετικά:

«Έφερε ο κ. Μητσοτάκης αυτόν τον κόφτη (σ.σ. Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – ΕΒΕ) για να μειωθούν οι δαπάνες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και για να σπρώξει πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια. Η αθλιότητα θα τερματιστεί. Θα μπουν στα Πανεπιστήμια αυτοί που πρέπει».

Ως γνωστόν, ο κ. Τσίπρας έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της κατάργησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής μέσω μίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τρία άρθρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ με μήνυμα προς την Τουρκία: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος ταραξίας αλλά παράγοντας ασφάλειας σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή
«Η Ελλάδα είναι γεφυροποιός χώρα, όχι κράτος - ταραξίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το casus belli που έχει διακηρύξει η Τουρκία αποτελεί «εστία έντασης»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Χρυσοχοΐδης για την υπόθεση Μαζωνάκη: Η Αστυνομία κινήθηκε πολύ γρήγορα – Ανακτήθηκαν σβησμένα μηνύματα και φωτογραφίες
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει στην ΕΛ.ΑΣ. καταγγελίες για άλλα ιατρεία που να παρουσιάζουν αντίστοιχη παράνομη δραστηριότητα
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης