Τετάρτη, 28 Φεβ.
18oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ: Οι 6 πρώτες εκλεκτές και εκλεκτοί του Μητσοτάκη

ΝΔ

Ο κύβος ερρίφθη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Στη συμμετοχή πολλών γυναικών φαίνεται να έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα κάνει στις 10:30 αύριο το πρωί (28.04.2023) την επίσημη παρουσίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, το οποίο έχει καταρτίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαρτίζουν αρκετές γυναίκες.

Με εκπροσώπηση από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, το ψηφοδέλτιο θα παρουσιαστεί στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής, 28 Απριλίου, στα γραφεία του κόμματος από τον κ. Μητσοτάκη και στις πρώτες έξι, εν δυνάμει εκλόγιμες θέσεις, φιγουράρουν τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες.

Επικεφαλής του «γαλάζιου» Επικρατείας θα είναι γυναίκα με ευρύτερη απήχηση, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας.

Σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η Ειρήνη Αγαπηδάκη, όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το newsit.gr, η οποία υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και σήμερα είναι γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Η τρίτη γυναίκα σε δυνητικά εκλόγιμη θέση αναμένεται να είναι η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Πρόκειται για εκείνη τη γυναίκα που το 2019 εμπνεύστηκε το project «Υπέροχες Γυναίκες», μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, στόχος της οποίας είναι να ενδυναμώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν και να δημιουργούν δράσεις με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Εκλογές 2023 – Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ: Οι 3 άνδρες και οι υπόλοιποι της λίστας

Οι τρεις άνδρες που φαίνεται ότι θα συμπληρώνουν τις υπόλοιπες ισάριθμες εκλόγιμες θέσεις είναι:

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα καταλαμβάνει και την εκλόγιμη θέση του εκπροσώπου των αποδήμων, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Σε μη εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η διευθύντρια του γραφείου τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυρένια Κανελλοπούλου, καθώς και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας.

Την τελευταία 15η και τιμητική θέση αναμένεται να καταλάβει ο πρώην διευθυντής της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εκτιμάται ότι θα συμπεριλαμβάνεται μία γυναίκα από τον αγροτικό κόσμο και δύο γυναίκες που θα εκπροσωπούν απόδημους Έλληνες και έχουν σημαντική επαγγελματική διαδρομή στο εξωτερικό.

Η μία από τις δύο αναμένεται να είναι η Μαρία Δοΐλη Διαμαντοπούλου, πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης στο Παρίσι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις