Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Σκληρό ροκ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Στο ίδιο μοτίβο ο ΣΥΡΙΖΑ με «πολίτες που είναι σοκαρισμένοι»

Εκλογές 2023: Σκληρό ροκ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Στο ίδιο μοτίβο ο ΣΥΡΙΖΑ με «πολίτες που είναι σοκαρισμένοι»

Διμέτωπος ανάμεσα στους αρχηγούς Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο πλάνο, εξελίσσεται ο αγώνας καθ’ οδόν προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Όλο και συχνότερα εκτοξεύουν πυρά εκατέρωθεν οι κύριοι Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης και αραιότερα προς τον κ. Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, εν όψει και των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηύθυνε τις βολές του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν άφησε αδιάφορο και η δήλωση στήριξης του Φαήλου Κρανιδιώτη στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. Ανδρουλάκη να κάνει λόγο για «ξεγύμνωμα του τυχοδιωκτισμού του συστήματος Μητσοτάκη».

Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι στις επερχόμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στο να καταστεί αξιόπιστη αντιπολίτευση και ει δυνατόν αξιωματική, που μέχρι στιγμής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ένα δείγμα της νέας στρατηγικής της Χαριλάου Τρικούπη να υποσκελίσει την Κουμουνδούρου έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη, 30 Μαΐου, συγκεντρώνοντας τα πυρά του αποκλειστικά προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

 

«Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά επιτελικό χάος», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων, προκαλώντας προβλήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις των λυκείων της χώρας.

«Παίζουν με την αγωνία των μαθητών προσπαθώντας να ρίξουν μάλιστα τις ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση», σημείωσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και από τη Χίο όπου μίλησε το βράδυ της Τρίτης (30.05.2023) τόσο για την ακρίβεια, όσο και για τη φορολογική πολιτική, λέγοντας ότι «κάποιοι λίγοι κερδοσκοπούν εις βάρος της μεσαίας τάξης».

«Το 2022 όταν οι τιμές στο γάλα και το ψωμί κάλπαζαν, 150 εισηγμένες επιχειρήσεις τριπλασίασαν τα κέρδη τους, κ. Μητσοτάκη, σε βάρος του ελληνικού λαού και όχι προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Και τι κάνατε για αυτό; Τίποτα. Τα 2/3 των εσόδων του κράτους είναι έμμεσοι φόροι, που πλήττουν πρωτίστως τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Οι ανισότητες συνεχίζονται. Πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω χρέος φόρτωσε στην πλάτη του ελληνικού λαού ο κ. Μητσοτάκης. Οι Έλληνες είναι τρίτοι από το τέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αγοραστική δύναμη και το εμπορικό έλλειμμα της χώρας είναι το μεγαλύτερο μετά το 2010», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εκλογές 2023 – Ο Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη από την Κρήτη 

Από την Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντεπιτέθηκε απόψε με βολές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και στην αναφορά του ότι και 149 έδρες να έχει η Νέα Δημοκρατία, δεν τον ενδιαφέρει να συγκυβερνήσει.

«Του λέω, πολύ καλά κάνεις, μείνε στην αντιπολίτευση να τσακώνεσαι με τον Τσίπρα για το ποιος έχει την πρωτοκαθεδρία της αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

 

Αλλά και στην οδό Πειραιώς δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την «ευκαιρία» να επιτεθούν στο ΠΑΣΟΚ με αιχμές για «κρυφή ατζέντα» στην οικονομία, κάτι που παραπέμπει στην περίπτωση των δηλώσεων Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις πρώτες εκλογές στις 21 Μαΐου. 

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε «μαρτυριάρηδες», τόσο την Ελένη Χρονοπούλου όσο και τον Παναγιώτη Δουδωνή, και οι δύο στελέχωναν το Επικρατείας του Κινήματος, συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να πήραν αυτό το μήνυμα της κάλπης και συνεχίζουν να προκαλούν με την ασάφεια των προγραμμάτων και των δηλώσεων των στελεχών τους».

Εκλογές 2023 – Ο Τσίπρας, η Τσαπανίδου και οι «σοκαρισμένοι πολίτες»

«Πρώτα από όλα ήταν ένα σοκ. Στο τι έφταιξε, δεν ψάχνουμε αιτίες στους πολίτες, στον ελληνικό λαό και τους αντιπάλους μας. Οι αντίπαλοί μας έκαναν τη δουλειά τους. Ψάχνουμε τις αιτίες σε εμάς». Αυτό δήλωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Δεν θα κρυφτώ. Συμμετέχω στην πολιτική αλλά δεν είμαι μηχανή. Σκέφτηκα την παραίτηση. Ήταν το πρώτο συναίσθημα και δεν ήταν φευγαλέο. Με βασάνισε αρκετές ώρες. Όμως, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα δικαίωμα να λιποτακτήσω», επισήμανε σε άλλη σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορέσει να κρύψει τον προβληματισμό του.

 

 

Αλλά και νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου είχε δηλώσει ότι «το αποτέλεσμα της κάλπης (σ.σ. 21.05.2023) μάς προκάλεσε σοκ, και σε εμάς, και στους προοδευτικούς πολίτες. Τους μούδιασε», είπε μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Μεταξύ άλλων, η κ. Τσαπανίδου αναφέρθηκε σε λάθη που έγιναν από όλους στον ΣΥΡΙΖΑ, «με τον κόσμο να… ουρλιάζει το μήνυμά του» προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Άμεσα ήρθε η απάντηση από την οδό Πειραιώς και από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσο να σημειώνει: «Είναι πραγματικά ντροπή να ισχυρίζεται η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας είναι σοκαρισμένοι από το αποτέλεσμα».

«Τι εννοεί η Πόπη Τσαπανίδου; Ότι το 41% των πολιτών που ψήφισε ΝΔ, δεν είναι αρκετά δημοκράτες; Κι από πότε, αλήθεια, δίνει πιστοποιητικά δημοκρατικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έχει επιβάλει σιωπητήριο ακόμη και στα στελέχη του;», επισήμανε η Πειραιώς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις