Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κατρούγκαλος τέθηκε εκτός κάλπης μετά τη δήλωσή του, ο Καραμανλής μπήκε υποψήφιος μετά την τραγωδία των Τεμπών

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κατρούγκαλος τέθηκε εκτός κάλπης μετά τη δήλωσή του, ο Καραμανλής μπήκε υποψήφιος μετά την τραγωδία των Τεμπών

Ανάσα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ η χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα όπου σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στην πραγματικότητα το μεγάλο πλήθος και το πάθος των συγκεντρωμένων λειτούργησαν ως ασπίδα στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος χθες (18.05.2023) βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση με την υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μάλιστα από το βήμα της συγκέντρωσης στην υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου λέγοντας:

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη, λοιπόν, μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται. Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του» καταλήγει η ανακοίνωση». 

Παρά το γεγονός πάντως ότι η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου για την αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν ότι η άμεση αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να κλείσει όσο πιο γρήγορα γινότανε την συζήτηση για αυτό το θέμα.

Λένε επίσης ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθε φορά που έχει προκύψει θέμα έχει δείξει αποφασιστικότητα θέτοντας εκτός κόμματος τα στελέχη του, όπως έκανε τώρα με τον πρώην υπουργό, αντίθετα με τον πρωθυπουργό οποίος έχει στα ψηφοδέλτια του τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος έχει την πολιτική ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε χθες και στους νέους λέγοντας: «Με τη ψήφο σας. Να στείλετε κουβά τις δημοσκοπήσεις. Αλλαγή χωρίς τη στήριξη των νέων δε νοείται. Δικαιοσύνη χωρίς τη στήριξη των νέων δε νοείται. Και σήμερα από τα δικά τους χέρια. Από τη δική τους ψήφο εξαρτάται η αλλαγή.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι «δεν αντέχει ο λαό μας άλλα 4 χρόνια αλαζονείας. Δεν αντέχει άλλα 4 χρόνια αδιαφορίας και εξαπάτησης». 

Και πρόσθεσε: Γιατί δεν αντέχεται πια, η αδικία που δηλητηριάζει και καταστρέφει τις ζωές μας. Να ξεσπιτώνονται οικογένειες για λίγες χιλιάδες ευρώ κατ’ εντολή το κόμματος που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ. Δανεικά κι αγύριστα.

  • Να λεηλατούνται περιουσίες από τα funds με τη συνενοχή του κράτους.
  • Να εξαϋλώνεται το εισόδημα τη 3η βδομάδα του μήνα.
  • Να μη φτάνει η σύνταξη για το ρεύμα και το σουπερ μάρκετ.
  • Να μη μπορούν οι νέες και οι νέοι να ζουν στο δικό τους σπίτι.
  • Να μη μπορεί ο εργαζόμενος να έχει ωράρια και δικαιώματα.
  • Να μη μπορεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας να κρατήσει την επιχείρησή του.

Γιατί δεν αντέχεται το η επέλαση στο Δημόσιο συμφέρον. Να ξεπουλάνε τη ΔΕΗ, το Νερό, την Παιδεία, την Υγεία, τον ΟΣΕ, τα μουσεία, τα αρχαία. Κάθε δημόσια δομή κοινωνικής προστασίας.

Γιατί δεν αντέχεται η διάλυση του ΕΣΥ. Οι χιλιάδες ζωές που χάθηκαν στην πανδημία. Πολλές άδικα έξω από τις Μελ

Γιατί δεν αντέχονται οι τεχνητοί φραγμοί στην Παιδεία, με την ΕΒΕ. Που πετούν δεκάδες χιλιάδες παιδιά άδικα, έξω από τα Πανεπιστήμια. Για να έχουν πελατεία τα κολέγια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις